Donderdag 24 november

De Bij en Jij, een avontuur

19:30 | 

Bijenhouders vereniging “De Wal van Brabant” organiseert weer een basiscursus Imkeren die op 12 januari 2023 start. Je leert daar veel over het bijzondere leven en werken van de honingbij. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor de solitaire bijen. Heb je interesse maar weet je nog niet zeker of de cursus past bij jou, dan kan je daar op donderdag 24 november om 19.30 uur achter komen. Dan is er een informatieavond over deze cursus in wijkcentrum de Korenaere in Bergen op Zoom. Opgeven voor de infoavond doe je via cursuswvb@gmail.com.

 

Donderdag 24 november

Grafiek2022: Ontmoeten

11:00 | Gallery Lukisan

Begin deze maand is de landelijke, 3 maanden durende grafiektriënnale van start gegaan. Musea, galeries, kunstenaars, grafische werkplaatsen en verzamelaars door heel Nederland organiseren een diversiteit aan exposities, workshops, lezingen, demonstraties en projecten (www.grafiek2022.nl). Gallery Lukisan werkt samen met grafisch atelier Peter Franssen voor het programma in Bergen op Zoom met tentoonstellingen en workshops. Werken van de bekende Bergse kunstenaar Jan Wessendorp zijn te zien bij Gallery Lukisan en ook Laura Casas Valle toont prachtig nieuw werk met o.a. driedimensionale etsen. Daarnaast zijn werken van de Indonesische kunstenaars Herlambang Bayu Aji, Prihatmoko Moki en Soni Irawan te zien. Bij atelier Peter Franssen zijn werken van volgende kunstenaars te zien: Peter Franssen, Yuriko Miyoshi, Jaco Putker, Mieke Robroeks, Sjoerd Tegelaers en Marian Vergouwen. Grafiek 2022: Ontmoeten t/m 27 november. Gallery Lukisan, Moeregrebstraat 72, Bergen op Zoom. Open: do-za 11-17 uur. www.lukisan.art

 

Vrijdag 25 november

Laurel & Hardy avond

19:30 | Tuinencomplex Bommesee

Vrijdag 25 november organiseert de Laurel & Hardy club Jitterbugs Tent weer een filmavond. Vanaf 19:30 uur gaat de avond van start met een solo film van Stan Laurel getiteld Dr Pyckle and Mr Pride gevolgd door een aantal korte films van het legendarische duo samen. The Laurel & Hardy Murder Case, The Live Ghost, Oliver the Eighth en Night Owls. Reserveren is aan te raden; via mail: jitterbugstent@gmai.com, of via www.jitterbugstent.nl. Locatie: verenigingsgebouw van de Algemene Tuinders Vereniging De Bommesee, Glenn Millerstraat 24 te Bergen op Zoom.

 

Zaterdag 26 november

Tentoonstelling en symposion

10:00 | Het Gouden Rozenkruis

Tijdens dit symposion wordt de tentoonstelling van de 72 pastels van Juke Hudig feestelijk geopend en kan de bezoeker de tentoonstelling bezichtigen. Er is door Ad de Jong een muzikale compositie gemaakt speciaal voor dit symposion. Na de vegetarische lunch gaat Hugo van Hooreweghe in de lezing ‘Leven van schaduw naar licht’ in, op de ziele-ontwikkeling van een mens. Zaterdag 26 november, 10.00-15.30, Het Gouden Rozenkruis, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom. Opgave: centrumbergenopzoom@rozenkruis.nl of tel. 0165-564881 of 06-20442613. Datum tentoonstelling: 24 november t/m 11 december. Openingstijden: Donderdag 24 t/m zondag 27 november: 14.00-16.00; Donderdag 1 t/m zondag 4 december: 14.00-16.00; Donderdag 8 t/m zondag 11 december: 14.00-16.00.

 

Jaarconcert EMM

20:00 | Den Enghel

De Koninklijk Erkende Harmonie Eendracht Maakt Macht (EMM) verzorgt deze avond hun jaarconcert, samen met Tamboerkorps Odiles Rapid. Het belooft een gezellige avond te worden met een gevarieerd programma. Behalve een aantal concertstukken van herkenbare populaire muzikale thema's, speelt EMM ook een aantal marsen samen met het Odiles Rapid. Dit leidt tot verrassende effecten voor de toehoorders. De avond wordt afgesloten in de foyer van Den Enghel met een muzikale omlijsting door het VSOP combo met een jazzy repertoire. De harmonie bestaat dit jaar 110 jaar, reden genoeg om dit concert bij te wonen. Kaarten te bestellen via bestuur@harmonieemmm.nl en aan de zaal. Zaal open vanaf 19.30.

 

Zondag 27 november

Boekenmarkt

13:00 | Logegebouw Vrijmetselarij

Op 27 november is er weer Boekenmarkt, Engelsestraat 30. Van 13:00 tot 16:30 uur kunt u weer snuffelen in allerlei genres. De opbrengst gaat naar een lokaal goed doel. U bent van harte welkom.

 

Dinsdag 29 november

Lezing Rozenkruisers

20:00 | Lectorium Rosicrucianum

Dinsdag 29 november wordt er door Het Gouden Rozenkruis een lezing verzorgd met als titel "Rozenkruisers, religieuze vrijdenkers”. Waarom zijn rozenkruisers vrijdenkers? Wat verstaan rozenkruisers onder het gaan van een spiritueel pad? Wat drijft ze tot het gaan van zo'n pad? Hoe gaan ze deze weg en wat wordt er bevrijd? Wat kunnen grote zielen doen die bevrijd zijn van het wiel van geboorte en dood? Wat is de rol van een mysterieschool? Dinsdag 29 november, aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Het Gouden Rozenkruis, Blauwehandstraat 21, 4611RK Bergen op Zoom, https://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom