Vletten liggen klaar om deelnemers naar de weer te brengen.
Vletten liggen klaar om deelnemers naar de weer te brengen. Foto: Archief Stichting Behoud Weervisserij

Stichting Behoud Weervisserij zoekt vrijwilligers: Ervaring is geen vereiste

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Stichting Behoud Weervisserij is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De stichting is per direct op zoek naar een coördinator voor de toeristische vaartochten in 2023. Daarnaast zoekt men versterking voor het team van gidsen, die tijdens de vaartochten aan boord tekst en uitleg geven aan de deelnemers.

Stichting Behoud Weervisserij organiseert sinds 2012 in de maanden mei en juni toeristische vaartochten naar de weervisserij. De voorbereidingen voor het seizoen 2023 zijn inmiddels gestart. Om de organisatie van de vaartochten - van het boeken van tickets tot het aan boord gaan - in goede banen te leiden, is de stichting per direct op zoek naar een vaartochtencoördinator. Deze persoon is de spin in het web in de voorbereiding op, maar vooral tijdens het vaarseizoen in mei en juni. Hij/zij onderhoudt contact zowel met de stichting (bestuur en coördinatoren van gidsen en schippers) als met de deelnemers en externe partijen.

Als gids ben je een echte gastheer of -vrouw aan boord en vind je het leuk om te vertellen over de (geschiedenis van de) Oosterschelde en weervisserij. De stichting verzorgt de opleiding van (nieuwe) gidsen, dus ervaring als gids is geen vereiste. Affiniteit met de Oosterschelde, (weer)visserij of de natuur in het algemeen is natuurlijk mooi meegenomen.

Uitgebreide informatie over beide vacatures en hoe je kunt reageren, kun je vinden via www.behoudweervisserij.nl/vacatures/