Weer schitterende zege voor koploper Nieuw Borgvliet

BERGEN OP ZOOM - Na de recente 4-3 overwinning thuis tegen RSV, behaalden de Oranje-zwarten weer een zege met dezelfde cijfers tegen Achtmaal.

De Borgvlieters speelden een weergaloze eerste helft op de spekgladde grasmat van De Markiezaten tegen het vooral aanvallend sterke Achtmaal. Nadat hun doelman al 2x had gered op schoten van Marco en Ahmed, was hij na 11 minuten kansloos op de met veel curve ingeschoten bal van Ahmed vanaf links bij de hoekvlag: 1-0.

Drie minuten later was het al 2-0 toen de sterk spelende Jeffrey die de afwezige Nikai als spelmaker uitstekend verving, Ahmed op de rand van het stafschopgebied bereikte die de bal panklaar aflegde voor Ricky Bergmans die de bal als een Artemis raket in de verste hoek volleerde: 2-0. Maar, ik schreef het al, de grensbewoners hebben een sterke aanval en dat lieten ze 2 minuten later zien toen Jongenelen vanaf 25 meter de bal over Antal heen schoot: 2-1.

Maar weer Ahmed herstelde het verschil door vanaf 16 meter hard de 3-1 binnen te schieten. Helaas van korte duur want het werd toch weer 3-2 via een snelle uitval en dat alles binnen 27 minuten. Effe bijkomen.

Tweede helft

Na rust een (veel) beter Achtmaal dat minder weggaf en aanvallend gevaarlijk bleef.

Na weer een goede redding van Antal Noppert kreeg Benny van Eekeren een voorzet op maat van Fullkrug Bergmans maar zijn inzet ging decimeters naast. Een schuiver van de sterk spelende Yamal Saddiki werd van de doellijn gehaald maar de 4-2 viel toch toen Jeffrey, man van de wedstrijd, een crosspass gaf op Michiel op rechts die voorzette waar Ricky  van dichtbij de 4-2 aantekende. De buit was binnen denk je dan maar nee, 10 minuten voor tijd belandde een corner langs 7 (!) verdedigers zomaar bij een Achtmaaler: 4-3. Billenknijpen totdat, na nog een redding van Antal, de goed leidende scheidsrechter Karecic voor het einde floot.