Afbeelding
Foto: ORANDE

Bergen op Zoom oranje voor Orange The World

BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom is #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurden vanaf 25 november theater De Maagd, Het Ravelijn en het politiebureau oranje.  

Op 24 november werd om 19.00u vanuit Het Stadhuis aan de Grote Markt het startschot gegeven. Letty Demmers, wethouder Gemeente Bergen op Zoom en Joan Gunsch, voorzitter Soroptimistclub Bergen op Zoom, verwelkomden daar belangstellenden en medestanders. Aansluitend werd de verlichting van De Maagd op oranje gezet en gaat de Bergen op Zoomse campagne  van start. 

In 2022 is het thema in Nederland preventie. Soroptimistclub Bergen op Zoom heeft op de middelbare scholen MollerJuvenaat, Roncalli en RSG ‘t Rijks een lespakket uitgezet met dit thema. Op 25 november wordt om 8.30u een debat geopend in het cultuurgebouw van RSG ‘t Rijks. Vanaf 8.50u gaan leerlingen, samen met Joey van Aken (wethouder Gemeente Bergen op Zoom), Joanne Kodde (vertegenwoordiger van de politie) en een vertegenwoordiger van Veilig Thuis, het debat met elkaar aan onder leiding van Volkan Tasdan en Margreet Sijbring. [n]