Afbeelding
Foto: Pixabay

Nieuwe partij aan zet voor groenonderhoud en onkruidbestrijding in gemeente Moerdijk

Door: Monique Jansen Algemeen

MOERDIJK – De gemeente Moerdijk gaat met een nieuwe partij in zee voor het onderhoud en beheer van de openbare ruimte. Aannemer Krinkels uit Wouw neemt het werk voortaan op zich. 

De samenwerking met Krinkels volgt uit een Europese aanbestedingsprocedure – voor gemeenten verplicht voor een opdracht van deze omvang. Die aanbesteding werd gestart omdat het contract met de huidige groenaannemer eind 2021 afloopt. 

Het nieuwe contract is duurder dan het vorige: in totaal legt de gemeente iets minder dan 700.000 euro bij. Wethouder Jack van Dorst kijkt daar zakelijk naar: “De prijs is marktconform, dit is wat het kost. De prijzen van de inschrijvers lagen heel dicht bij elkaar, het had nauwelijks effect gehad op de begroting als we een ander bedrijf hadden gekozen. Bovendien: uit reacties van inwoners blijkt dat heel veel mensen het belangrijk vinden dat het groen en de straten er netjes bij liggen. Als gemeente zijn we bereid om te investeren om de kwaliteit op het juiste niveau te krijgen.”

In 2020 en 2021 voerde de Groenplus Combinatie (Bras en BTL) het onderhoud uit. Het college heeft daar geen gebruik van gemaakt, omdat bewoners ontevreden waren over de kwaliteit van het groenonderhoud en de onkruidbestrijding. “De eerste gesprekken met de nieuwe aannemer geven vertrouwen dat de openbare ruimte veel beter gaat voldoen aan de vastgestelde beeldkwaliteit. Die werd de afgelopen twee jaar op onderdelen te weinig behaald”, licht een woordvoerster van de gemeente toe.