Deelnemertjes met diploma.
Deelnemertjes met diploma. Foto: Angelique van de Reijt

Eindelijk kon dit weekend het Nijntje Beweegfeest doorgaan

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

FIJNAART - Peuters en kleuters vierden dit weekend eindelijk weer hun Nijntje Beweegdiploma feestje in Fijnaart! “We hebben het feest vanwege Corona al twee keer uit moeten stellen, eindelijk was het nu dan zover. We zijn voor kerst al begonnen met organiseren van dit Nijntje Gymfeest.”

“Daarom hebben we ook nog erg strenge coronamaatregelen. We willen namelijk geen enkel risico lopen op besmettingen.. Iedere peuter/kleuter mocht 1 begeleidende (groot) ouder meenemen, die met mondkapje en geldige QR-code binnen mocht. En helaas mocht er daarom deze keer nog geen publiek bij zijn”, zeggen de peuter.- en kleuterjuffen van gymnastiekvereniging de Kieviten. Het gymparcours was zo uitgezet dat alle (groot)ouders voldoende afstand van elkaar konden houden en de kinderen dus in kleinere groepjes, ieder in zijn eigen bubbel, voor het diploma konden gymmen.”

Buiten gymlessen en online gymlessen

De gymjuffen zeggen er alles aan gedaan te hebben tijdens de lockdowns; buiten gymmen, in de speeltuintjes, online gymles, paas-speur,- en skeelertocht. “Gelukkig bleven de meeste leden onze club daardoor trouw en hebben we niet heel veel leden verloren. En natuurlijk elke les de QR codes gescand en met mondkapjes op !” aldus de juffen.

Peuters en kleuters uit alle kernen

Het Nijntje diploma is vooral een stimulans, waarbij zowel ouders als kinderen aangemoedigd worden om wekelijks te sporten met allerlei basisbewegingsvormen, die ondersteund worden door de landelijke gymnastiekbond. Dit alles gaat heel spelenderwijs en zonder al te veel eisen en moet vooral leuk zijn. Ieder kind mag het op zijn of haar manier doen. Dat was wel aan de vrolijke gezichtjes te zien. Na bijna 1 uur klimmen, klauteren, springen, hinkelen, voetballen, rollen, duikelen, balanceren ,gooien zwaaien en schommelen, was het officiële moment. De uitreiking van het Nijntje beweegdiploma 1: natuurlijk was iedereen geslaagd en kregen dus alle peuters en kleuters, uit Fijnaart en de wijde omtrek, een echt Nijntje Beweegdiploma!

Geen wachtlijst meer voor de peutergym

“In coronatijd hebben we heel lang een wachtlijst moeten hanteren voor de peuterlessen op dinsdag om 09.00 uur en op woensdag om 10.30 uur. Omdat er nu veel kinderen naar de basisschool zijn gegaan, is er weer ruimte voor nieuwe leden. Peuters vanaf 1 tot 4 jaar zijn weer van harte welkom om een keer mee te doen in de Parel. Kleuters van 4-6 jaar kunnen op maandag om half 4 komen gymen, promoten de gymjuffen nog even. “