Problemen Slikgatse Kemphanen nagenoeg opgelost

LANGEWEG - Corona, ophokplicht voor pluimvee, en een vervoersverbod  voor pluimvee in een belangrijk deel van gemeente Moerdijk heeft Carnavalsstichting De Slikgatse Kemphanen voor organisatorische problemen gesteld, maar die zijn allemaal opgelost.


De Kemphanen hebben een prachtig programma voor carnaval samengesteld.


Vrijdagavond 25 februari
Vrijdagavond om 19.30 uur wordt in gymzaal De Waai aan de Kloosterlaan de prins  gepresenteerd en wordt carnaval ingeluid met een carnavalsviering. Burgemeester Moerkerke zal de sleutels van Slikgat overhandingen aan jeugdprinses Frederique en de prins van Slikgat. Deze bijeenkomst is ook via een livestream te volgen. Aansluitend heeft een voorproefje van carnaval plaats in dorpshuis Ons Stedeke met DJ PenP en blaaskapel d'Eigeweskus.


Zaterdag 6 februari
Zaterdag 26 februari wordt in Slikgat vanaf 13.30 uur de grote optocht verreden. Omdat dit een van de weinige optochten in de regio is, zijn er veel deelnemers van heinde en ver. Na afloop van de prijsuitreiking feest in dorpshuis Ons Stedeke met DJ Tim en blaaskapel d'Eigeweskus. 's Avonds lekker eten in Eeterij en Feesterij De Droom.


Maandag 28 februari
Maandagmorgen staat carnaval in het teken van oudere jongeren, boven de 50 en 's middags kindercarnavalsactiviteiten. Het programma speelt zich af in dorpshuis Ons Stedeke. Om 18.30 uur vertrekt de lampionoptocht waarna op Slikgat carnaval wordt afgesloten met verbranding van de haan op het plein bij Ons Stedeke en verloting van de kleine haan, onder de aanwezige kinderen.


Livestream en QR Code
Dit jaar is de carnavalsviering met presentatie van prins Carnaval 2022 ook via een livestream te volgen op het youtube kanaal van de Slikgatse Kemphanen.
Scan hiervoor de QR Code met uw smartphone of tablet óf ga in de browser op uw computer, smartphone of tablet naar de internetpagina:
tinyurl.com/Slikgatlive[n]