Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

In de St. Jorisstraat in Zevenbergen hangt de witte vlag met ut Knijn en de slingers al te wapperen in de harde wind. Prins Wilfried is ontzettend blij en heeft veel zin om weer een warm, leutig en saamhorig carnavalsfeest te gaan vieren in Zeuvebultenlaand.

“Het waren zware jaren voor mij als horeca- ondernemer in coronatijd”, zegt Wilfried Smits emotioneel. Hij is vader van 2 pubers en eigenaar van restaurant Happy Dees in het oude stationsgebouw.

Trots

"Veel mensen zijn somber en down van de corona, winterperiode. Carnaval brengt warmte en saamhorigheid. Daarom hebben we vorig jaar ook nog best veel gedaan en vooral gekeken naar wat wél door kon gaan. Onderscheidingen voor jubilerende carnavalsverenigingen, een film, Kullukusbal, speurtocht, en live tv vanuit residentie theater de Schuur”, zegt Prins Wilfried in plat Zeuvenbergs dialect. Ons nieuwe carnavalsblad "De Bult” is twee keer zo groot geworden en gerestyled. Achter de schermen zijn allerlei scenario's besproken voor carnaval 2022. Plotseling gaat Carnaval niet door in de geplande feesttent, maar gewoon in de vele horecagelegenheden. Het Kullekesbal is in 2 groepen van 300 dit jaar. Ook de sleuteloverdracht, ut Knijn in de kerktoren hijsen en verbranden, alles staat weer op het program, behalve de optocht. Dat is wel jammer, want dat is altijd het hoogtepunt in Zevenbergen. Dus nog 1 week niet in mijn keukentje, hopelijk veel warmte en leut mee Carnaval en daarna een normaal leventje!” hoopt de Prins van Zeuvebultenlaand.[n]