WILLEMSTAD - Het tweede en derde team van tafeltennisvereniging Witac’89 zijn de voorjaarscompetitie voortvarend begonnen.


Ook de tafeltenniscompetitie kon door coronamaatregelen de afgelopen jaren maar beperkt doorgang vinden. Naar het zich laat aanzien kan de onlangs gestarte competitie wel geheel worden afgerond.

Witac 2

In de thuiswedstrijd van Witac 2 tegen TCO uit Ossendrecht begon Arthur Baalman nog enigszins weifelend in zijn eerste partij, die hij onnodig verloor met 10-12 in de vijfde game. Zijn tweede partij zegevierde hij in vijf games en zijn laatste partij won hij overtuigend in vier games. 

Man of the match werd Kees Heijstek, die zeer verrassend al zijn partijen in winst wist om te zetten en daarmee nog ongeslagen is deze competitie. 

Ray van Ginneke kon hier nog twee winstpartijen in het enkelspel aan toevoegen. Omdat Arthur en Kees ook in het dubbelspel relatief eenvoudig aan het langste eind trokken werd een 8-2 eindstand bereikt. 

Met een wedstrijd minder gespeeld staat Witac 2 hiermee op vier punten achterstand van de koploper.

Witac 3

Tegen een ander team van TCO was het derde team van Witac goed op dreef. Net als in de eerste competitiewedstrijd werd een 8-2 zege behaald. 

Dulon Gerdes won de eerste game van zijn eerste partij met de hakken over de sloot (18-16), maar eenmaal zijn draai gevonden was hij oppermachtig in de tweede en derde game (resp. 11-2 en 11-3). Ook in zijn overige partijen bleef hij, met wat meer moeite, aan de goede kant van de score. 

Klaas van Exel behaalde wederom drie zeges in het dubbelspel, waarvan de eerste in vijf games tegen een zeer ervaren speler. 

Ook Klaas en Dulon zijn met dit resultaat nog ongeslagen deze competitie. 

Bram Tolenaars volgde dit goede spoor met twee prima winstpartijen. 

Witac 3 neemt met dit resultaat een voor hen unieke koppositie in op de ranglijst.[n]