Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Eindelijk weer carnaval en dat heeft men geweten in Zeuvebultelaand! De bewoners van Zeuvebultelaand gingen massaal feestvieren.


Afgelopen weekend was de stemming opperbest. Dankzij het zonnige weer was er extra veel publiek op de been. Het was alsof er nooit een lockdown was geweest. Carnaval begon met een traditionele carnavalsmis in de de Bartholomeuskerk. Het was lang geleden dat er zoveel bezoekers tegelijk waren in de kerk. Helaas gingen de kinderoptocht en de grote optocht dit jaar niet door, maar gelukkig was er voor jong en oud genoeg te doen. Zo was er zaterdagmiddag een speurtocht voor de kinderen die direct na de sleuteloverdracht door burgemeester Moerkerk op de Markt gebeurde. De jeugdprins en de jeugdprinses gaven hiervoor het officiële startsein. Ook was er voor de kullekes nog een gezellige kindermiddag bij Bij Verhoeven. 

Vrijdagmorgen 24 februari is de carnavalsvoorstelling van het Kullekesbal twee keer gespeeld voor de groepen 1 t/m 5 van 4 basisscholen uit Zevenbergen. De jeugd kwam vrolijk uitgedost met de hele klas naar de Borgh gewandeld. In april is de generale gespeeld van ‘Verslingerd' in de repetitieruimte bij Curio Studio in Bergen op Zoom. Zuid West TV heeft een videoregistratie gemaakt die vanaf zaterdag 25 februari te zien is via de website van Stichting Carnaval Zevenbergen. Dit is nu voor de 17e keer verzorgd door het productieteam van Stoffer & Blik met studenten van de opleiding podium- en evenemententechniek van Curio en de jeugdcommissie van Stichting Carnaval. Donderdag is het decor en de benodigde techniek overgebracht naar Zevenbergen en alles weer opgebouwd en de techniek ingeregeld. Aansluitend bij het motto van Carnaval in Ut Zeuvebultelaand is de titel; VERSLINGERD! Het verhaal is gebaseerd op het eerste verhaal van Stoffer & Blik uit 1982. Het verhaal is hedendaags omgezet en naast de ereraad speelt ook mee juffrouw Poets. Dit karakter maakte deel uit van de voorstelling in 1982 en zij zingt een aantal liedjes uit deze voorstelling. "We zijn blij dat we toch deze voorstelling hebben kunnen doen voor de jeugd. De wekelijkse repetities zijn gestart op de 11-11 (december niet door lockdown).”[n]