Woensdag 2 maart

Inzameling kleding en schoenen

9:00 | Bartholomeus Parochiehuis

Wij hebben nog zeer veel behoefte aan kleding en schoenen. Afleveren elke werkdag, tussen 9.00 en 11.30 uur adres parochiehuis naast de R.K. kerk, Doelstraat/Markt 19 a Zevenbergen. Op dit moment alleen kleding. en geen andere goederen. Opbrengst gaat naar het project het goede doel.

 

Woensdag 2 en 9 maart

Foto expositie Will Gorissen

11:00 | Bibliotheek West-Brabant

Geniet tot en met eind maart van de foto-expositie van Will Gorissen in de bibliotheek in Zevenbergen.Will heeft een voorkeur voor het fotograferen van landschappen. Daarnaast fotografeert hij onderwerpen die hem boeien, verwonderen en uitdagend zijn. Volgens Will hoeft fotografie niet de echtheid te laten zien, foto’s kunnen door bewerking dramatischer of vervreemder worden. Fotografie is uniek, het geeft Will de mogelijkheid om dat moment in de werkelijkheid op zijn manier vast te leggen, in een fractie van een seconde. Zijn camera is zijn gereedschap, zijn creativiteit onbegrensd. Verwonder jezelf in de bibliotheek in Zevenbergen!


 

Donderdag 3 maart

Zwemproject

14:30 | Zwembad de Niervaert

Na een lange Coronaperiode mag en kan het weer: sporten. Kruisvereniging Zevenbergen/Langeweg nodigt uit om tegen een sterk gereduceerd tarief deel te nemen aan het zwemproject in zwembad De Niervaert te Klundert. De Kruisvereniging huurt het zwembad op donderdag van 14.30 - 15.30. (Tijdens de schoolvakanties kan niet gezwommen worden). Bent u geïnteresseerd neem dan contact op met Wies van Minderhout, Schoolstraat 13, 4772 RB Langeweg. Per mail Lvanminderhout@gmail.com of telefonisch 06-53985685.


Vrijdag 4 maart

Ladies night met ‘The Singing Club’ bij Cine7

20:00 | Theater De Schuur

Angst en eenzaamheid liggen op de loer in het leven van de partners van beroepsmilitairen die in Afghanistan dienen. Maar Kate besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ze trommelt een groep vrouwen op en start samen een zangkoor – en met succes. Tot hun grote verbazing worden ze uitgenodigd voor een optreden in een grootste tv-show. The Singing Club is een hartverwarmende feelgoodfilm vol humor, moed en fijne pophits. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. “The Singing Club is een film die kijkers precies geeft wat ze verwachten: feelgood” -aldus de Volkskrant. “Een ambachtelijk gemaakte, op en top Britse film met een stiff upper lip” schreef de NRC. Een filmavond alleen voor de dames met een glas champagne vooraf. Reserveren kan op cine7@cultuurmoerdijk.nl. Meer informatie op www.cultuurmoerdijk.nl. De voorstellingen van Cine7 zijn in Theater De Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen. Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur.

 

Zaterdag 5 maart

Historische Stadswandeling Klundert

14:00 | de Stad Klundert

Ga zaterdag 5 maart aan de wandel met de Klundertse stadsgidsen. Tijdens deze wandeling maakt u op een ontspannen en gezellige manier kennis met het mooie Klundert en zijn interessante geschiedenis. De wandeling start om 14.00 uur bij “De Stad Klundert” (Molenstraat 33) en duurt ca 1,5 uur. De groepen bestaan uit maximaal 10 personen. Rolstoelen of kinderwagens (na overleg) geen probleem. Wie mee wil wandelen kan zich voor 12.00 uur die dag opgeven bij coördinator Niek Tolenaars (06-33992793). De kosten bedragen €4,- per persoon, contant bij de gids te voldoen.


 

Zondag 6 maart

Lezing Ronald Giphart

14:30 | Fort Sabina

Ronald Giphart (Dordrecht, 1965) Auteur, acteur en nog veel meer komt naar Fort Sabina voor een lezing op zondag 6 maart om 14.30 uur. Giphart heeft Nederlands gestudeerd en tijdens zijn werk als nachtportier begon hij te schrijven. Hij brak zijn studie af en deputeerde in 1992 met zijn eerste roman “Ik ook van jou”. Hij schreef daarna nog vele andere boeken; oa. Alle Tijd, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen, Troost en veel meer; bijna teveel om op te noemen. Zijn laatste roman “Nachtangst” ligt nu in de winkel. Giphart maakt theatershows en treedt ook op. We spreken uit ervaring dat een, bijna theatrale lezing van Ronald Giphart zeker de moeite waard is.Kaarten bestellen: https://tickets.hetfortsabina.nl/event/492 of kopen bij Boekhandel Het Rozemarijntje, Voorstraat 53 in Willemstad.

 

Rozenboom speelt Bach

15:00 | de Stad Klundert

Zondag 6 maart om 15.00 uur treedt Jan-Willem Rozenboom op in “de Stad Klundert” aan de Molenstraat 33 in Klundert. Pianist Jan-Willem Rozenboom, in het dagelijks leven al 25 jaar pianist, componist en producer van Guus Meeuwis. Samen met hem schreef hij vele hits, waaronder Brabant, Toen ik je zag, Tranen gelachen en vele andere. Minder bekend is dat Rozenboom een van de meest getalenteerde klassieke pianisten van Nederland is. In 2015 bracht hij met succes de Goldbergvariaties uit. Na een tour langs de concertzalen met Bach’s meesterwerk heeft hij zich anderhalf jaar aan Schubert gewijd. Het programma bestaat uit delen van de Goldbergvariaties, Chaconne, Mattheus Passion, Fuga’s en Preluden.Reserveren via www.cultuurmoerdijk.nl. Vermeld daarbij: naam, telefoonnummer en het aantal kaarten. Toegang met Coronapas. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het concert. Facebook pagina: www.facebook.com/concertencultuurmoerdijk

 

Dinsdag 8 maart

Zingen kan weer volop bij Gospelkoor Reclaim

19:45 | Gereformeerde Kerk

Vanaf 8 maart bent u weer van harte welkom om te komen zingen bij Gospelkoor Reclaim! WIj repeteren iedere dinsdag om 19.45 uur aan het Von Kropffplein 1 te Klundert.We kraken menig nootje, we zingen het hoogste lied en we zijn op zoek naar enthousiaste zangers!Wilt u meer weten? Kijk op: www.reclaim-klundert.nlWij zingen van een Toekomst vol van Hoop! Zing je mee?


 

Woensdag 9 maart

Afdelingsavonden Vrouwen van Nu Zevenbergen

20:00 | Het Anker

Na een zeer geslaagde avond over ‘de trouwjurk’ waarvan een paar geshowde modellen momenteel te zien zijn in de etalage van Liz’Amore in de Molenstraat, is het onderwerp op 9 maart ‘Voeding’. Vrouwen van Nu Zevenbergen heeft hiervoor mevrouw Karin van Zoelen uitgenodigd. Het belooft opnieuw een interessante avond te worden. Plaats: Het Anker, Markt 4, Zevenbergen. Aanvang 20.00u. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Leden gratis.