WILLEMSTAD - Door diverse blessures in de eerste wedstrijden van de voorjaarscompetitie tafeltennis vielen de resultaten van het eerste team van Witac’89 tot dusverre wat tegen. Na het duel tegen de koploper lijkt dit team op de goede weg terug.


In Terheijden leed Witac 1 tegen TIOS weliswaar een 7-3 nederlaag, maar het vertoonde spel biedt goede perspectieven op een positief vervolg van de competitie. Met name Tijmen van der Zwaag, die vaak moet groeien in de competitie, lijkt zijn vorm weer gevonden te hebben. In zijn eerste partij boekte hij een zwaar bevochten overwinning in vijf games. Zijn tweede partij eindigde in een relatief eenvoudige zege in drie games. Iwan Silvius, die nog kampte met de naweeën van een coronabesmetting, behaalde één mooie overwinning in het enkelspel. Zowel Tijmen als Iwan boden bovendien prima tegenstand tegen een zeer sterke speler van TIOS Terheijden. Yoran van der Zwaag slaagde er in deze wedstrijd nog niet in om tot winst te komen.

Tweede team Witac’89 blijft met een 6-4 overwinning tegen Yerseke in het spoor van koploper TCS. Arthur Baalman speelde zijn eerste partij opnieuw in vijf games, maar bleef ditmaal aan de goede kant van de score. Zijn tweede partij won hij eenvoudig in drie games. Ook Kees Heijstek, nog steeds in blakende vorm, wist twee mooie winstpartijen te boeken. Martien Fransen kon hieraan nog één enkelspeloverwinning toevoegen. Het dubbelspel was een zeer gemakkelijke prooi voor Kees en Arthur. De eerstvolgende competitiewedstrijd tegen koploper TCS belooft een spannende wedstrijd te worden.

Witac 3 kon niet in actie komen wegens twee coronabesmettingen in het team.[n]