Woensdag 16 maart

Foto expositie Will Gorissen

11:00 | Bibliotheek West-Brabant

Geniet tot en met eind maart van de foto-expositie van Will Gorissen in de bibliotheek in Zevenbergen.Will heeft een voorkeur voor het fotograferen van landschappen. Daarnaast fotografeert hij onderwerpen die hem boeien, verwonderen en uitdagend zijn. Volgens Will hoeft fotografie niet de echtheid te laten zien, foto’s kunnen door bewerking dramatischer of vervreemder worden. Fotografie is uniek, het geeft Will de mogelijkheid om dat moment in de werkelijkheid op zijn manier vast te leggen, in een fractie van een seconde. Zijn camera is zijn gereedschap, zijn creativiteit onbegrensd. Verwonder jezelf in de bibliotheek in Zevenbergen!

 

Donderdag 17 maart

Rapworkshop Dave Budha

15:30 | Bibliotheek West-Brabant

Altijd al bij een rapworkshop van Dave Budha willen zijn? Dit is je kans! Noteer snel 17 maart in je agenda! De bekende Zevenbergse rapper Dave Budha geeft dan rapworkshop in de bibliotheek in Zevenbergen, van 15.30 tot 17.00 uur. Rap is een vorm van poëzie waarbij je actief bezig bent met taal en dichtvorm. We gaan je gedachtes, emoties of ervaringen op papier zetten. Hiervan maken we een rijmend verhaal dat we uiteindelijk in een rap of zang-songwriting gaan gieten. De deelname is gratis, vooraf aanmelden is wel verplicht via: https://www.bibliotheekwb.nl/agenda/rapworkshop-dave-budah.html.


 

Vrijdag 18 maart

Film: Quo vadis, Aida?

20:00 | Theater De Schuur

“Don’t shoot tahe piano player” waren de bekende woorden van Dutchbat-commandant Thom Karremans voordat hij in 1995 het glas hief met de Servische generaal Ratko Mladic. Kort daarna begon het leger van Mladic aan een genocide onder de moslimenclave in Srebrenica die meer dan achtduizend slachtoffers eiste. Deze film brengt de gebeurtenissen voor het eerst nadrukkelijk in beeld en volgt het fictieve personage Aida, een tolk op de Nederlandse VN-basis in Srebrenica, die zich verscheurd voelt. Ze moet de Nederlandse bevelen vertalen voor de lokale bevolking, maar verliest het vertrouwen dat de VN-soldaten in staat zijn om deze oorlogssituatie te de-escaleren. Quo Vadis, Aida? werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse film en won meerdere prijzen waaronder de Publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). De voorstellingen van Cine7 zijn in Theater De Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen. Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur.

 

Zondag 20 maart

Brunch+ bij ‘de ontmoeting’

11:00 | Gereformeerde kerk

Zondag 20 maart is er een Brunch+ bij GK ‘de Ontmoeting’ in Zevenbergen; een brunch met iets extra’s. Fred Huneker, algemeen coördinator Emmaus Langeweg, is uitgenodigd om te vertellen over het werk van Stichting Woon- Werkgemeenschap en Kringloopwinkel Emmaus in Langeweg. Een stichting waar het draait om geven: spullen een nieuwe bestemming geven en mensen een nieuwe kans geven. De brunch is van 11.00 tot 13.00 uur, met inloop vanaf 10.45 uur. Toegang is gratis. Uiterlijk 17 maart aanmelden via brunch@deontmoeting.nu. Heeft u geen mail dan kunt u telefonisch aanmelden bij R. Molenaar 06-524 16 216 (vanaf 19.00 uur). Het eerste deel van de brunch+ is ook online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl Weet u welkom op zondag 20 maart in ‘de Ontmoeting’, Stationsstraat 2, Zevenbergen.

 

Dinsdag 22 maart

Repair Café Zevenbergen

9:00 | Trefpunt Meer Moerdijk

Dinsdag 22 maart van 9.00 tot 12.00 uur zijn de vrijwilligers van Repair Café Zevenbergen weer aanwezig bij Trefpunt meer Moerdijk. U kunt ons vinden in zaal 3. Koffiezetapparaten moeten vooraf worden aangemeld.

 

Lenteconcert Vioolleerlingen Govar Hamid

19:00 | Moerdijkzaal

Het traditionele kerstconcert moest vanwege Corona 2 keer worden uitgesteld, maar nu is het dan zo ver! Op dinsdag 22 maart wordt in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis in Zevenbergen een sfeervol Lenteconcert gegeven door de leerlingen van viooldocent Govar Hamid. De pianobegeleiding is in handen van Gerrit van der Schouw. Aan het concert werken beginnende en ervaren violisten mee. Zo zullen er naast kleine viooljuweeltjes ook bekende vioolconcerten van o.a. Vivaldi en Bach te horen zijn. Het opleidingsorkest “Maestro!”, o.l.v. de bekende violist Yannick Hiwat, sluit het concert af. De Stichting “Symfonische Amateurklanken West-Brabant” organiseert dit concert. Deze stichting zet zich in om de strijkcultuur in de regio te bevorderen. Eén van de activiteiten is het geven van groepscursussen viool en cello op basisscholen. Andere activiteiten zijn het Symfonisch RuimteOrkest en het leerlingenorkest Maestro. Het concert begint om 19.00 uur en iedereen, van jong tot oud, is welkom. Er is geen pauze. Toegang is gratis.

 

Woensdag 23 maart

Stamppot eten

12:30 | De Zevensprong

De KBO en Seniorenraad van Zevenbergschen Hoek organiseren op 23 maart voor de 4e keer een stamppotbuffet in de Zevensprong. De afgelopen 2 jaar was het door corona het niet mogelijk om een activiteit voor veel mensen te organiseren, maar nu kan onze plaatselijke slager Peter Snels weer aan de slag. Op het menu staan boerenkool- en zuurkoolstamppot, hutspot met rookworst, casselerrib en hachee. Ook krijgt men een drankje en een toetje geserveerd. De middag begint 12.30 uur en het buffet zal om 13.00 uur open gaan.Alle 50-plussers van Den Hoek zijn welkom en men kan zich opgeven via het strookje in het DorpsNieuws. Opgeven vóór 21 maart. Bij minder dan 25 deelnemers zal de middag niet doorgaan.