Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Laatste jaar van uitbreiden terrassen in Zevenbergen en Willemstad

Door: Monique Jansen Algemeen

ZEVENBERGEN/WILLEMSTAD - Moerdijkse horecaondernemers mogen dit seizoen nog één keer hun terras uitbreiden. Het college van burgemeester en wethouders wil hen zo een extra steuntje geven bij het herstel na de lockdowns van de afgelopen twee jaar.

Het gaat om de ondernemers die in 2020 en 2021 ook al toestemming kregen om tijdelijk een groter terras neer te zetten. 

Anderhalve meter

Dat was toen om hen tegemoet te komen om tijdens de geldende coronamaatregelen – waarbij klanten op 1,5 meter afstand moesten zitten – toch meer mensen te kunnen plaatsen. Deze exploitanten mogen tot uiterlijk 1 november nog één keer hun terras op dezelfde manier uitbreiden. Voorwaarde is wel dat eventuele overlast voor omwonenden en gebruikers van omliggende panden tot een minimum beperkt blijft.

Geen permanente verruiming

Het verzoek van een aantal horecaondernemers om een permanente verruiming van hun terras wordt niet gehonoreerd. Dat zou namelijk in Zevenbergen in strijd zijn met de nadere regels terrassen. Bovendien zou het daar in de omgeving van de Markt betekenen dat er geen ruimte meer is voor de weekmarkt, de kermis en evenementen. In Willemstad zou het ook in strijd zijn met de nadere regels terrassen en met het bestemmingsplan. Bovendien willen burgemeester en wethouders de openbare ruimte op de Parade voor het Oude Raadhuis ook beschikbaar houden voor niet-commerciële dagrecreatie.