WILLEMSTAD - Kogelvangers behaalde zaterdag in het thuisduel tegen Duiveland eindelijk de eerste overwinning na de hervatting van de competitie. De Duivelanders kregen op de Willemsch Veste klop met 3-1.

De doelstelling vooraf, was inderdaad weer eens een overwinning af te dwingen. Het begin van de Willemstadse formatie was veelbelovend. Reeds na twee minuten liet Youri van Laarhoven met een vlammend schot de 1-0 aantekenen. Goed storend werk van Mart Grootenboer en een assist van Jorn Moerland gingen daaraan vooraf.

Kogelvangers verzuimde echter door te drukken en mocht in de handen knijpen, toen Stan Moerland, hij verving de verhinderde Leon Leijten, met een katachtige reactie op de doellijn een vrijwel zekere treffer van Duiveland voorkwam. Toen Kogelvangers in de 42e minuut met een prima aanval via Sebas van der Stel en Mart Grootenboer met als eindstation Jorn Moerland de 2-0 liet aantekenen, leek er geen vuiltje aan de lucht.

Tegentreffer

Op slag van rust sloeg Duiveland, na matig verdedigen van de Willemstadters, echter ook toe en scoorden de gasten de aansluitingstreffer.

Ruststand 2-1 derhalve.

De tweede helft liet van beide kanten slordig veldspel zien. Het duurde tot minuut 85e voordat de thuisploeg  de overwinning definitief over de streep trok. Mo Amin Chaali was de maker, met de 3-1 eindstand als gevolg. Hij rondde, een door hemzelf opgezette aanval, keurig af. Mart Grootenboer was de aangever. In de laatste minuten was er toch weer een uitstekende redding van de atletische Stan Moerland, die daarmee een spannend slot voorkwam. Het mag duidelijk zijn dat het eindsignaal in Willemstad met gejuich werd ontvangen.

A.s. zaterdag speelt Kogelvangers (achtste plaats, 14 gespeeld, 17 punten) in Fijnaart tegen De Fendert (vijfde, 14 gespeeld, 21 punten). De formatie van trainer Ad Palings ging recent, in de aan de Grintweg af te werken tweede helft van een eerder gestaakte wedstrijd, met de felbegeerde drie punten aan de haal. De selectie van trainer/coach Brian Roquas aast in het hol van de leeuw op revanche. Het duel op het plaatselijke sportpark De Fendert begint om 14.30 uur.[n]