Afbeelding
Foto: Alexander Vingerhoeds

Inschrijving Polderchallenge Standdaarbuiten start op 1 april

Door: Monique Jansen Algemeen

STANDDAARBUITEN - De inschrijving voor de Polderchallenge Standdaarbuiten start op 1 april. De voorbereidingen voor de zesde editie zijn na twee jaar afwezigheid in volle gang. Op zaterdag 3 september kunnen waaghalzen weer meedoen aan de obstakelrun. 

Twee jaar geleden werd de Polderchallenge uitgesmeerd over twee dagen, maar dit jaar staan alle onderdelen op één dag geprogrammeerd. Het evenement wordt afgesloten met een eindfeest in de Polderchallenge Feesttent. De gebruikelijke categorieën staan weer op de planning. Het gaat om de 18 km Ultimate-Run (10.30 uur), de 12 km Tough-Run (11.00 uur), de 6 km Fun Run (11.50 uur), de 2,5 km Kids-Run (15.15 uur) en de 600 m. Inimini-Run (16.30 uur). 

Dit jaar valt de challenge tegelijkertijd met het einde van het Zomerkamp Standdaarbuiten-Noordhoek. De kidsonderdelen zijn daarom naar het einde van de dag geschoven, zodat de kinderen die deelnemen aan het zomerkamp toch mee kunnen doen. De organisatie heeft dit jaar een nieuwe route uitgestippeld voor de obstakelrun. Ook vinden er diverse activiteiten plaats op het evenemententerrein en langs het parcours. De inschrijvingstermijn opent op 1 april om 00.00 uur. Het is aan te raden je snel in te schrijven op www.polderchallengestanddaarbuiten.nl, want het verleden leert dat alle startbewijzen binnen een dag zijn verkocht. 

De organisatie meldt dat het niet mogelijk is om het volledige inschrijfgeld terug te storten als het evenement niet door kan gaan. “Dat betekent, dat afhankelijk van de categorie er niet of maar gedeeltelijk wordt gerestitueerd.” Dit komt, omdat alle voorbereidingen al in volle gang zijn en de organisatie ook al kosten heeft moeten maken.