Gezelligheid troef!
Gezelligheid troef! Foto: Angelique van de Reijt

Handjes de lucht in bij jubileumfeest de Herfstklanken

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

KLUNDERT - Woensdagmiddag 23 maart klonk er vrolijke muziek met gezellig gezang bij binnenkomst in de grote zaal van zalencentrum de Niervaert in Klundert. De ouderen haakten bij elkaar in en de handjes gingen de lucht in. 

Ouderenkoor de Herfstklanken bestond al 2 jaar geleden precies in coronatijd, 50 jaar. Helaas moesten ze dus heel lang op hun jubileumfeestje wachten. Maar woensdag was het dan eindelijk zover.

Volgens voorzitter Hennie Laurijsse zijn er wel wat leden afgevallen bij alle koren. In 2 jaar tijd verandert er veel in het leven van de oudere mens. Gelukkig zijn de koren uit Moerdijk en Noordhoek op de feestelijke uitnodiging voor deze korenmiddag ingegaan. Ook zij hebben te kampen met minder leden vandaag. “Ik was 48 toen ik bij de Herfstklanken begon”, zegt Hennie.”Ik zong toen samen met mijn vader en moeder. Tegenwoordig vinden mensen van 65 zich nog te jong voor een seniorenkoor, Zelf zing ik ook nog in een popkoor, dat is weer iets hipper natuurlijk. Seniorenkoor de Vrolijke Noot uit Fijnaart en zangkoor De Molenwiek uit Standdaarbuiten zijn helaas bij gebrek aan leden gestopt. Ook het aanwezige zangkoor “Zanglust” uit Noordhoek bestaat al 40 jaar.

Dirigenten

 Volgens de dirigenten van de diverse koren is het juist heel gezond en gezellig om in een koor te zingen. “Goed voor de ademhaling, longen, coördinatie en positieve geest”. De aanwezige koorleden uit Noordhoek, Klundert en Moerdijk zijn vanmiddag vooral dankbaar. Nieuw dit jaar is het bezoek van de bewoners van het Thomashuis, die ook gezellig aanwezig zijn onder leiding van Jose Nugteren. Ook zij worden verwend met koffie met een heerlijk gebakje en na de zangoptredens is er een muzikale bingo door Paul Koevermans, organist en dirigent van het jubilerende Herfstklankenkoor. 

Joke van der Wiel, Nol Ottevanger, Jan Schreurs en Corrie van Brecht gingen hem in de afgelopen 40 jaar voor. Volgende week op 9 april organiseert de Herfstklanken ook nog een meezingmiddag met allerlei liederen van vroeger, speciaal voor de ouderen. “Hopelijk komen er dan weer wat nieuwe leden bij die nu weer durven te zingen, want muziek verbindt” zegt Hennie. Ook het mooie weer zit het ouderenkoor vandaag niet mee, hoewel er best wat bezoekers op de fiets of scootmobiel komen luisteren naar het vrolijke gezang van de 3 koren.