Groene schoolplein met predicaat
Groene schoolplein met predicaat Foto: Joke van Sliedregt

De Toren Zevenbergen: Klassewerkplek 2022

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Onlangs is Basisschool De Toren in Zevenbergen uitgeroepen tot Klassewerkplek 2022.

Het lerarentekort vormt een serieuze bedreiging voor de toekomst van de volgende generatie. En dat terwijl er geen mooier vak bestaat dan leerkracht. “Op De Toren geloven we, dat als we het onderwijs écht teruggeven aan leerkrachten, het vak nog mooier en aantrekkelijker wordt, en zelfs dat zo de werkdruk bestreden kan worden.” aldus Joke van Sliedregt, schoolleider van De Toren. “We hoeven alleen maar de wetenschappelijke inzichten rondom werkgeluk te volgen.” Want zo blijkt: mensen zijn gelukkiger als ze zelf het stuur van hun werk en carrière in handen hebben. 

Elke dag een beetje beter
Het team van De Toren scoort hoog op werkgeluk: daar werken onderwijsprofessionals die goed in hun vel zitten. Zij bieden daardoor rust en structuur aan leerlingen, die daardoor ook weer beter gaan presteren. Het predicaat Klassewerkplek 2002 betekent dat op De Toren in Zevenbergen leerkrachten werken die zichzelf willen ontwikkelen. Op basis van bewezen effectieve didactiek en lesmethoden werkt het gehele team elke dag samen aan een beetje beter onderwijs. Bovenal werken er onderwijsprofessionals die niets liever willen doen dan voor de klas staan.

Samen Lerend Ontwikkelen
“Op De Toren werken we sinds 2019 doelgericht aan het realiseren van onze missie: Samen Lerend Ontwikkelen.” Van Sliedregt geeft aan dat zij sinds de invoering van het unit-onderwijs in 2020 met een team onderwijsprofessionals verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van alle kinderen op De Toren. De Units zorgen ervoor dat kinderen uit verschillende leerjaren samen leren, samen werken en samen ontwikkelen. Naast dat het de sociale omgeving van het kind verrijkt is het ook een voordeel dat de leerkrachten alle kinderen kennen. De verantwoordelijkheid van de kinderen rust minder bij één leerkracht en ze zijn meer betrokken bij alle kinderen. Ze kunnen met elkaar sparren: er zijn meerdere ogen en oren betrokken zijn bij de ontwikkeling van elk kind. Leerkrachten ervaren meer ruimte voor onderwijs op maat en hebben meer tijd om hun onderwijs voor te bereiden doordat ze de taken kunnen verdelen. Ze versterken elkaar, werken nauwer samen en dit komt zeker ten goede van de leerlingen

Meer informatie: detoren.dewaarden.nl