Afbeelding

Oranjecomité organiseert Bloemetjesmarkt Heijningen

Algemeen

HEIJNINGEN - Het Oranjecomité in Heijningen is volop bezig met de organisatie van Koningsdag 2022. De nieuwe “kartrekkers” Susan en Kimberly willen graag een stuk oude glorie doen herleven met ouderwetse spelletjes en een oergezellig Oranjebal op de zaterdag ervoor.

Het was een wens van de beide dames om het Oranjebal terug in het programma op te nemen. Niet zoals vroeger op de avond van Koningsdag, maar op de zaterdag ervoor. Iedereen is van harte welkom en de entreeprijs wordt bewust laag gehouden. De muziek zal verzorgd worden door DJ Chris, wel bekend van de jaarlijkse Instuif Carnavalsavond. De manier waarop hij deze avond voor de muzikale omlijsting zorgt, staat garant voor een gezellige avond. Een andere verandering in het programma is het feit dat de grote Zeskamp voor alle leeftijden zal zijn. Waar voorheen alleen de kinderen zich konden vermaken en inspannen bij de verschillende spelonderdelen, mogen nu hun ouders, familieleden, buren en vrienden ook mee doen! Men kan zich als team of als individu aanmelden voor dit grote spektakel. Na de inspanningen van de zeskamp kan men gaan genieten van een gezellige Picknick. Deze is gratis voor de mensen die zich vooraf hiervoor hebben opgegeven.

Bloemetjesmarkt 9 april
Aangezien de subsidie van de gemeente niet alle kosten dekt, organiseert het Oranjecomité, zoals gebruikelijk, een Bloemetjesmarkt om extra inkomsten te genereren. Zaterdag 9 april is iedereen vanaf 9.30 uur welkom in de stand bij het Pestalozzihuis aan de Hoge Heijningsedijk. Die dag worden verschillende voorjaarsbloemen en plantjes te koop aangeboden. Geheel afgestemd op het seizoen en de weersomstandigheden.

Hiermee kunnen de kopers hun tuin, borders en bloembakken opfleuren en tegelijk een financiële ondersteuning voor de organisatie verzorgen. Ook zal er potgrond te koop zijn, zodat de mensen hun fleurige bloemetjes direct kunnen planten. In de week vóór de Bloemetjesmarkt zal er huis aan huis een flyer worden rondgebracht met daarop het programma voor Koningsdag en een inschrijfformulier voor de Zeskamp en de Picknick. Tevens zullen er puzzels in staan waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Het Oranjecomité hoopt op goed weer en goede klandizie met Bloemetjesmarkt en veel inschrijvingen voor Zeskamp en Picknick. En vrijwilligers die een steentje bij dragen aan het succes.