WILLEMSTAD - Voor het eerst in de voorjaarscompetitie tafeltennis 2022 wisten alle teams van Witac’89 een ruime overwinning te boeken.


Het eerste team van Witac’89 speelt dit seizoen in een zeer zware poule. Na vier nederlagen behaalde Witac 1 een 7-3 overwinning tegen ODT uit Roosendaal. Iwan Silvius kon, soms met enige moeite, al zijn enkelpartijen in winst omzetten. Rinus Huybregts startte moeizaam met een winstpartij in vijf games, maar de overige partijen eindigden in zeges zonder gameverlies. Pechvogel van de avond was Yoran van der Zwaag, die twee partijen in vijf games speelde maar, ook na een matchpoint, net naast de winst greep. Wel wist Yoran samen met Rinus afgetekend in drie games te zegevieren in het dubbelspel. Met dit resultaat staat Witac 1 nu twee punten boven hekkensluiter ODT.

Team 2

Het tweede team van Witac boekte een klinkende overwinning tegen Scaldina uit het Zeeuwse Noordgouwe. Slechts één tegenstander kon het de Witac-spelers lastig maken. Alleen Kees Heijstek moest eenmaal het onderspit delven. De rest van de partijen eindigden in overtuigende winstpartijen voor Arthur Baalman, Ray van Ginneke en Kees Heijstek. Ook het dubbelspel was een gemakkelijk prooi voor Arthur en Kees (eindstand 9-1). Dit team staat hiermee op een stevige tweede plaats en is daarmee vrijwel zeker van het spelen in een promotiepoule, na afronding van de halve competitie.

Team 3

Witac 3 was met 8-2 veel te sterk voor een team van tafeltennisvereniging Goes. De eerste twee enkelpartijen van Bram Tolenaars gingen verloren omdat hij, door de lastige service van zijn tegenstanders, niet in zijn spel kon komen. In zijn laatste duel wist hij evenwel een overtuigende winstpartij te boeken. Ook Dulon Gerdes had in zijn eerste partij veel last van de zeer complexe en gevarieerde service van de tegenstander. Hij herpakte zich evenwel knap na 2-0 achterstand en zegevierde alsnog in vijf games. In zijn overige partijen bleef hij gemakkelijker aan de goede kant van de score. Klaas van Exel kon, mede door zijn sterke service, al zijn partijen relatief gemakkelijk naar zich toe trekken. In het dubbelspel waren Klaas en Dulon oppermachtig en behaalden zij een eenvoudige zege in drie games. Met dit resultaat neemt dit team nu een solide derde plaats in op de ranglijst.[n]