KLUNDERT - DSO 1 mag de komende twee zaterdagen play-off duels gaan spelen met als inzet promotie naar de tweede klasse.

De laatste, beslissende poulewedstrijd werd overtuigend gewonnen met 18-9 van Blauw Wit. DSO en Blauw Wit troffen elkaar al drie keer eerder dit seizoen. DSO won eenmaal met 21-18, de andere twee edities eindigden in 13-13.

Duidelijke belangen

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de belangen duidelijk. Winst of een gelijkspel zou genoeg zijn voor DSO, bij een nederlaag zou Blauw Wit een goede kans maken om 2e te worden en promotie duels af te dwingen.

Beide ploegen begonnen in de gebruikelijke opstelling en het was DSO dat direct het initiatief nam en snel uitliep naar een 6-1 voorsprong. Daar stokte de doelpuntenmachine even, waardoor Blauw Wit dichterbij kon komen.

DSO was echter op tijd weer bij de les en kwam voor rust nog op een voorsprong van 4 doelpunten, 9-5.

Tweede helft

In de eerste fase na rust liep DSO direct verder uit en daarmee was de angel wel uit de wedstrijd.

DSO speelde de wedstrijd gecontroleerd en zakelijk uit, Blauw Wit had helemaal niets in te brengen.

De thuisploeg probeerde het publiek nog te vermaken met leuke acties, de ene wat beter geslaagd dan de andere, verder ging de wedstrijd een beetje als een nachtkaars uit.

Dat doet natuurlijk niets af aan de puike prestatie van DSO.

Eindstand 18-9, topscoorder werd Frank met 9 doelpunten.

Programma

DSO kruist nu de degens met KVK. Ook geen onbekende, op het veld werd er eenmaal gewonnen en eenmaal verloren van die ploeg.

De eerste wedstrijd is in Klundert, op 9 april om 15:00 uur. De tweede wedstrijd een week later, tijdstip nog onbekend.

De winnaar promoveert naar de 2e klasse.