Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Jeroen Nieuwenhuis (53) is een van de leden van de Memoir’44 Brigade Nederland.


Dit weekend organiseert de memoir’44 Brigade Nederland met een team van 6 vrijwilligers voor de 8e keer een internationaal toernooi voor het bordspel Memoir’44. Het is in 2004 uitgegeven ter ere van de herdenking van 60 jaar D_DAY door Richard Borg. Days of Wonder is de producent van het spel.

Voor 30,00 euro kunnen de bordspeldeelnemers meespelen dit weekend. Dit jaar is het thema: de Siegfried Linie.

De eerste Dutch open werd in 2015 georganiseerd in het Oorlogsmuseum in Overloon, daar speelden ze de slag bij Overloon na. In 2016 was het thema Winteroorlog, waarbij de Russen Finland binnen trokken. In 2017 thema Italië . In 2018 Polen, waarbij er gevochten werd rondom Warschau. In 2019 volgden we generaal Rommel in Noord-Afrika. In 2020 over de Pacific/Japan/bevrijding van de Filipijnen. In oktober/coronatijd speelden ze de Slag om Kursk.

Speciaal voor dit weekend heeft kok Nico van de Niervaert een Duits/Amerikaans buffet gemaakt, want tussen de spelrondes door moeten de heren natuurlijk ook goed eten. Schnitzel, Wurst, Spätzle, friet, dat gaat er allemaal goed in na een dagje “oorlog voeren”.

In de avond spelen de heren (en 2 dames) uit de verschillende landen dan nog gezamenlijk voor de gezelligheid het Memoir 44 spel, ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Daarna gaat iedereen naar zijn hotel in Zevenbergen of Willemstad om zondagochtend het spel weer te spelen voor de strijd om de titel winnaar Memoir’44 Dutch Open 2022![n]