schilderij van Annemarie Tromp
schilderij van Annemarie Tromp Foto: A. Tromp

Expositie 6 kunstenaars in RK kerk Willemstad

WILLEMSTAD - Zes verrassende interpretaties van “Het Lam Gods” in Willemstad. Tijdens het Paasweekend exposeren zes kunstenaars in de voormalige rooms katholieke kerk in Willemstad.


Het veelluik van de gebroeders van Eyck, dat bestaat uit 12 panelen, is omstreeks 1432 geschilderd en is te zien in de Sint-Baafskathedraal in Gent (België). Het grootste van de 12 panelen geeft weer “De aanbidding van het Lam Gods”. Het altaarstuk wordt tot een van de hoogtepunten van de Europese schilderkunst gerekend. De zes kunstenaars, die drie dagen exposeren in de voormalige kerk, hebben ieder een eigen werk gemaakt, geïnspireerd op “het Lam Gods”. Zowel de uitvoering van de werken, olieverf, acryl of aquarel op doek, als ook de interpretatie, zijn geheel verschillend en soms zelfs erg verrassend.

Tijdens de expositie zal steeds een aantal van de kunstenaars aanwezig zijn, zodat zij ook een uitleg aan hun interpretatie van “Het Lam Gods” kunnen geven. Behalve deze werken zullen er van elke schilder één of meer andere werken te zien zijn, en zal er documentatie aanwezig zijn van de verdere werken van hen. Een bezoek aan de expositie is een mooie gelegenheid om tijdens het Paasweekend een dagje te genieten van het vestingstadje Willemstad.


De deelnemende kunstenaars zijn Annemarie Tromp, Cornelia Reijngoudt, Hans Heeren, Miriam Hellemons, Monique van Berkel en Sjaan van Exel. De expositie is geopend tijdens het paasweekend, op 16, 17 en 18 april, van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: R.K. kerk, Landpoortstraat 34, Willemstad. Voor meer info kunt u contact opnemen met svanexel@home.nl.[n]