Woensdag 13 april

Inzameling kleding en schoenen

9:00 | Bartholomeus Parochiehuis

Wij hebben nog zeer veel behoefte aan kleding en schoenen. Afleveren elke werkdag, tussen 9.00 en 11.30 uur op het adres: parochiehuis, naast de RK kerk, Doelstraat/Markt 19a, Zevenbergen. Op dit moment alleen kleding en geen andere goederen. Opbrengst gaat naar het project het goede doel.

 

Een perk vol met Blommen op Fort Sabina

14:00 | Fort Sabina

Ben jij al tussen de 4 en 12 jaar? Kom jij Karin en Peter dan helpen? Want ook dit jaar gaan ze heel veel bloemen zaaien op een bijzondere manier op het leukste fort van Heijningen en omgeving. Kom woensdag 13 april tussen 2 en 4 uur naar het fort. Daar maken we dan hele Bijzondere BloemBallen en ZonnebloemBallen. Na afloop zetten we de Bloemballen te drogen en dan...., ...dan kom je op woensdag 11 mei tussen 2 en 4 uur weer naar het fort en help je met het BloemBallen planten op het fort. Kaartjes koop je op fortsabina.nl.


Vrijdag 15 april

Voorstelling Cine7: Nomadland

20:00 | Theater De Schuur

Poëtisch meesterwerk van de Chinese Zhao over de Amerikaanse Fern, een zestiger die na het overlijden van haar man alles achterlaat en als heuse nomade in een camper van plek naar plek trekt. Op zoek naar tijdelijke klusjes, omdat ze anders financieel niet rond kan komen. En ze is niet de enige, want onderweg komt ze veel zestigplussers tegen die ook – soms noodgedwongen, soms vrijwillig – hebben gekozen voor een bestaan als moderne nomade. Weinig plot, maar veel sfeer, prachtige beelden en een indrukwekkende hoofdrol van McDormand. Winnaar van drie Oscars (beste film, regie en vrouwelijke hoofdrol). Regie: Chloé Zhao. Cast: Frances McDormand, Bob Wells, David Strathairn. De voorstelling vindt plaats op vrijdag 15 april om 20.00 uur in Theater De Schuur in Zevenbergen. Toegangskaarten: www.cultuurmoerdijk.nl

 

Zaterdag 16 april

Rommelmarkt

10:00 | De Blokhut

Op zaterdag 16 april en maandag 18 april (2e Paasdag) houdt Speeltuinvereniging Kindervreugd weer voor de 73e keer een grote rommelmarkt in en rond Gemeenschapshuis De Blokhut in Helwijk aan de Prins Bernhardplein 2. Aanvang beide dagen 10.00-15.30 uur. De opbrengst komt geheel ten goede aan het speeltuinwerk van Kindervreugd. Voor inlichtingen kan men bellen met 06-43418894.


 

The Passion Zevenbergen: concert van KidsCrew

15:30 | Hervormde Kerk

Op 16 april is er in Hervormde kerk Zevenbergen een concert van KidsCrew. Het concert heeft het thema van The Passion: Alles komt goed?! en begint om 15.30 uur. Je bent hartelijk welkom, boek van tevoren wel even je ticket(s) via www.zingenindekerk.nl. Op 16 april organiseren we ook een paaswake rond een replica van het bekende Passionkruis. De paaswake heeft hetzelfde thema als de landelijke Passion: Alles komt goed?! De paaswake wordt gehouden tussen 11.00 en 15.00 uur. De paaswake is voor iedereen gratis toegankelijk.

 

Zondag 17 april

PaasPicknick in Klundert

11:30 | Gereformeerde Kerk

Op 1ste paasdag wordt er een heuse ‘PaasPicknick’ georganiseerd door de gezamenlijke kerken in Klundert. De picknick start om 11.30 uur op het veld tussen de gereformeerde kerk en de stadswallen. Tevens zal er tijdens deze picknick live muziek te horen zijn. Zowel vooraf als ook na de Paaspicknick ben je welkom een Paasdienst mee te maken. Om 10.00 uur is er zowel in de Hervormde Kerk als in de Gereformeerde Kerk een dienst. Na de Paaspicknick is er een openlucht Connected dienst, als het weer het toelaat uiteraard, anders is deze binnen.

 

Paaseieren zoeken

12:00 | Fort de Hel

Het is bijna Pasen en dat betekent dat het jaarlijkse paaseieren zoeken weer plaats zal gaan vinden in Willemstad / Helwijk. De organisatie is in handen van de activiteitencommisie van Speeltuinvereniging Kindervreugd. Het Paaseieren zoeken zal plaatsvinden op eerste Paasdag, zondag 17 april, op Fort De Hel, Helsedijk te Helwijk. Het startsein voor het zoeken van de paaseitjes en het gouden ei wordt gegeven om 12.00 uur en is bedoeld voor alle kinderen tot 12 jaar (groep 8 van de basisschool). Naast het paaseieren zoeken is er die middag tot 14.00 uur nog meer te doen voor de jeugd, zoals paaseieren versieren, een speurtocht en de mogelijkheid om jezelf tot paashaasje te laten schmincken. Deelname aan het paaseieren zoeken is gratis.

 

Maandag 18 april

Rommelmarkt

10:00 | De Blokhut

Op maandag 18 april (2e Paasdag) houdt Speeltuinvereniging Kindervreugd weer voor de 73e keer een grote rommelmarkt in en rond Gemeenschapshuis De Blokhut in Helwijk, Prins Bernhardplein 2. Aanvang beide dagen 10.00-15.30 uur. De opbrengst komt geheel ten goede aan het speeltuinwerk van Kindervreugd. Voor inlichtingen: tel. 06-43418894.

 

Dinsdag 19 april

Repair Café Zevenbergen

9:00 | 't Trefpunt

Dinsdag 19 april van 9.00 tot 12.00 uur zijn de vrijwilligers van Repair Café Zevenbergen weer aanwezig bij Trefpunt aan de Kristallaan 25c in Zevenbergen. Wij zitten dan weer klaar om u te helpen met uw kapotte spulletjes. Dus ook voor kleine reparaties aan textiel. Koffiezetapparaten dienen vooraf aangemeld te worden.