Groep K van het Palet uit Klundert bouwt met Mopal insectenhotels.
Groep K van het Palet uit Klundert bouwt met Mopal insectenhotels. Foto: Astrid Rombouts

Het Palet en Mopal maken insectenhotels

Sport en vereniging

KLUNDERT - Donderdag 14 april mochten de schoolverlaters van het Palet uit Klundert bij Mopal palletindustrie op het industrieterrein Moerdijk kennis komen maken met de biodiversiteit, die daar leeft.

Er is een grote verscheidenheid aan planten en dieren te ontdekken. De leerlingen kennen het terrein eigenlijk niet zo goed, terwijl ze er wel vlakbij op school zitten. Er werd verteld dat er veel aandacht is voor de duurzaamheid binnen het bedrijf en het belang van zuinig zijn op je leefomgeving.

Rondom Mopal zijn er ook veel nestkasten, vleermuisverblijven, voederinstallaties en beplantingen aangebracht om het voor de dieren en planten zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Het is verrassend om te zien dat er zoveel groeit en bloeit bij de (zware) industrie en de bedrijven. De kinderen waren dan ook verbaasd over de verschillende soorten die aanwezig zijn.

Onder leiding van Anita Manniƫn werden met behulp van pallets grote insectenhotels gemaakt met natuurlijke materialen om de insecten die rondom het bedrijf leven een handje te helpen. Ook kregen de leerlingen uitleg over CO2 neutraal zand. Het was een leuke leerzame activiteit.