Deelnemers groep 1-2; alleen maar winnaars.
Deelnemers groep 1-2; alleen maar winnaars. Foto: FOTO ANGELIQUE VAN DE REIJT

Alleen maar winnaars bij schoolvoetbaltoernooien in Klundert en Zevenbergen

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

KLUNDERT/ZEVENBERGEN - Hoe toevallig kan het zijn, dat VV Klundert en Seolto, onafhankelijk van elkaar, op dezelfde dag hun jaarlijks schoolvoetbaltoernooi organiseerden, dat gebeurde in de gemeente Moerdijk.

Afgelopen woensdag 13 april op een lenteachtige dag mocht het eindelijk weer! Twee edities moesten overgeslagen worden i.v.m. met corona, maar nu mochten de basisschoolleerlingen hun voetbalschoenen weer eens onderbinden voor de scholenstrijd op de vrije woensdagmiddag. Honderden kinderen, leerkrachten, vrijwilligers, scheidsrechters, ouders, opa’s en oma’s bezochten, veelal op de fiets, de plaatselijke voetbalvelden om de jeugd te laten bewegen zowel op sportief vlak, als op sociaal vlak.

In Zevenbergen bij Seolto spreken we organisator Silvia Driesse. “Basisschool de Neerhof, de Regenboog, de Toren, de Arenberg en de Boemerang uit Zevenbergen, de Hoeksteen uit Zevenbergschen Hoek en de Klaverhoek uit Moerdijk, deden deze woensdagmiddag met ongeveer 250 voetballertjes uit groep 5 tot en met 8 mee. De Mariaschool uit Langeweg is dit jaar een keer niet van de partij. Scholen konden zich voor het eerst aanmelden via een portaal van de KNVB. Dat liep nog niet helemaal vlekkeloos, maar Maarten de Backer van het team KNVB Schoolvoetbal heeft ons overal goed en snel mee geholpen”, zegt Silvia.

Twintigste keer

Bij VV Klundert , waar ze dit toernooi al voor de 20ste keer, organiseren loopt alles op rolletjes, (zonder KNVB-app) zegt jeugdvoorzitter Wim Lankhuijzen. “Vooral omdat ik een nieuwe assistente heb, die het stokje van me over gaat nemen”, zegt Wim over zijn dochter Esmee (17), die zelf ook voetbalt bij dames 1 van VVK. Het is dit jaar wel wat makkelijker met ongeveer 200 deelnemers, dan een aantal jaar geleden, toen er met de 2000 generatie nog 400 kinderen deelnamen. Basisscholen de Cocon en Zwingelspaan zijn inmiddels gesloten. En speciaal onderwijs Palet uit Klundert slaat dit jaar een keer over. Gelukkig zijn basisschool de Molenvliet, De Rietvest, Het Bastion en de St. Jozef uit Noordhoek wel vertegenwoordigd deze lenteachtige woensdagmiddag. “We vinden het erg leuk dat we ook dit jaar 2 Oekraïense deelnemertjes hebben, zegt Wim Lankhuijzen trots.

Dit jaar deden in Klundert en Zevenbergen respectievelijk 220 en 250 deelnemers mee, 54 teams met 54 hulpouders of andere begeleiders. Van 12 basisscholen, 23 scheidsrechters en nog zeker 45 vrijwilligers voor velden, goals, ballen, telling, omroep, ehbo, prijsuitreiking etc.

Bij groep 1 en 2 zijn er alleen maar winnaars, alle kinderen krijgen na afloop van het “Klundert op een kluitje”-voetbal en medaille. Zij en alle andere voetballertjes ontvangen vandaag een Koeltas van VVK met komkommer, wicky en chips van een regionale sponsor. Silvia Driessen laat weten: “We gaan nog kijken of we een eigen toernooi voor de groepen 3/4 en een clinic voor de groepen 1/2 kunnen organiseren binnenkort. En volgend jaar is voetbalvereniging Virtus weer aan de beurt, wij organiseren het samen met hen om de beurt” zegt Silvia. In Klundert zal per 11 mei een groep Kaboutervoetbal opgestart worden op de woensdagmiddag van half 4- half 5 voor jongens en meisjes van 4-5 jaar. Iedereen mag dan gratis meedoen.[n]

Kinderen van team De Rietvest juichen voor de winnende goal van Mexxi de Jong