WILLEMSTAD - De hoofdmacht van Kogelvangers herstelde zich afgelopen zaterdag van de nederlaag, een week eerder tegen Tholense Boys. Op de Willemsch Veste werd ZSC’62, in een moeizaam verlopen duel, met 1-0 verslagen.

Al snel werd duidelijk dat Kogelvangers deze middag de betere ploeg was. Dat resulteerde de eerste helft in een handvol riante mogelijkheden, maar telkens was de afronding onnauwkeurig. ZCS’62 kon voor de rust amper op een doelrijpe kans worden betrapt. Ruststand derhalve 0-0. In de tweede helft was er eenzelfde spelbeeld, tot de bal na de 60 minuten spelen via Daan Oudhof voor de voeten van Youri van Laarhoven viel. Uit een halve draai schoot de middenvelder schitterend raak: 1-0. Daarmee leek de ban gebroken, maar niets was minder waar. Kogelvangers begon slordiger te spelen en verloor op het middenveld de organisatie uit het oog. Het is dat de tegenstander niet bij machte was hiervan te profiteren, maar het hield wél de spanning in de wedstrijd. En spannend bleef het. In de 85e minuut werd Kogelvangers’ Mo Amin Chaali hard onderuit gehaald, wat leidde tot een opstootje. Hierbij kreeg de ingevallen Willemstadter Pascal Ekelmans direct rood, na vermeend natrappen. Ook bij de Zeeuwen was er een rode kaart, na twee keer geel. Hoe dan ook, de wedstrijd sleepte zich naar het einde. Na een forse uit te spelen blessuretijd, kon het laatste fluitsignaal door Kogelvangers met gejuich worden begroet.

Komende zaterdag wacht opnieuw een thuiswedstrijd voor Kogelvangers, dan tegen vv Zwaluwe. Die ploeg staat in wedstrijden en punten gelijk (beide 18 gespeeld, 26 punten) en kan terugzien op vier overwinningen op rij.[n]