Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Niels Korteweg (12) uit groep 8 van de Protest. Christelijke Basisschool de Singel speelde samen met Fien de Boer (11) uit groep 7 in de Kids’ Passion respectievelijk de rol van Petrus en Judas in de muziektent op Bastion Zeeland.

Niels komt uit een gezin met 5 kinderen en woonde eerst in Klundert. “Daarna zijn we verhuisd naar de boerderij in Heijningen en heb ik daar op school gezeten, nu zit ik hier in Willemstad op school. Volgend jaar ga ik naar het VWO op de Passie scholengemeenschap in Rotterdam. Mijn hobby’s zijn voetbal en trekker rijden. Ik vind het heel leuk om de rol van Petrus te spelen, want Petrus is de vriend van Jezus. Wij zijn thuis nogal gelovig opgevoed en we gaan vaak naar de kerk, dus ik ben trots dat ik de rots mag spelen, waar Jezus op kan bouwen. Ik hou wel van al die aandacht en ik ben echt niet bang aangelegd! “zegt Niels alias Petrus trots.

Ook Fien de Boer heeft net als alle leerlingen van de Singel auditie moeten doen voor de rolverdeling. Haar zusje Kaat zit in groep 5 en die zingen allemaal mee in het Passion Koor. “We mochten zelf aangeven welke rol we wilden spelen in de Passion. We moesten de liedjes thuis goed oefenen en toen op school voorzingen. De juffen en meesters hebben toen gekozen. “Fien zit op voetbal en op zeilen. Zij speelt de rol van Judas de verrader. En zingt ook een solo: “Ik ben maar een mens” De opnames door heel Willemstad heen zijn op film vastgelegd door Daan Rietberg en zijn op schermen naast de muziektent te zien. Speciaal voor de Passion heeft ze mooie kruis- oorbelletjes gekregen.[n]