De Ukkie Pukkie race 2022 in Standdaarbuiten
De Ukkie Pukkie race 2022 in Standdaarbuiten Foto: Petra Huijsmans

STANDDAARBUITEN - Het was zondagochtend al vroeg druk in de straten van Standdaarbuiten. Zo‘n 100 kinderen waren zich aan het klaarmaken voor de dikke banden race.


Er werd gestart bij de Ukkie Pukkie race met 23 deelnemers. Daarna stonden de kinderen vanaf groep 2 t/m groep 8 per groep aan het vertrek. De top drie van de jongens en meisjes werden gehuldigd. Voor alle deelnemende kinderen was er uiteindelijk een prijs. 

Speciaal samengesteld ter voorbereiding voor de La Vuelta Hollanda.

Start nieuwelingen heren
Het KNWU wedstrijd programma begon met de nieuwelingen heren wedstrijd over 50 km. Met ruim 60 renners aan de start beloofde het een echte strijd te worden. Het bleef lang bij elkaar maar uiteindelijk hadden een drietal renners een kleine voorsprong. De sprint van het drietal werd gewonnen door Senna Remijn uit Wolphaartsdijk, gevolgd door Jente Derksen en Thijs Vrij. 

Elite
Bij de elite beloften stonden er 90 renners aan het vertrek die over 90 km gingen strijden voor de overwinning. Al snel in de wedstrijd hadden 4 sterke mannen waaronder Kevin Reuvers uit Zevenbergen elkaar gevonden en zijn op avontuur gegaan. Halverwege de wedstrijd was er nog een groep van 10 man ontsnapt uit het peloton en zijn op jacht gegaan naar de koplopers. Die hebben ze alleen niet meer kunnen terughalen en uiteindelijk won Timo de Jong uit Goes en versloeg Guillaume Visser en Bart Lemmen. Kevin Reuvers kwam op een knappe vierde plaats over de meet. 

Nieuwelingen meisjes
De laatste wedstrijd was voor de Nieuwelingen meisjes die samen reden met de Junioren vrouwen.

Bij de vrouwen bleef alles bij elkaar en uiteindelijk won de Finse Heidi Antikainen de sprint van Mirre Knaven en Zoë van Velsen bij de junioren vrouwen. Eerder spurten de nieuwelingen meisjes af, zij reden 5 ronden minder. Eerste werd Esmee Blok gevolgd door Noï Moes en Fee Knaven. Stichting Wielercriterium Vooruit dankt alle vrijwilligers, verkeersregelaars, de EHBO en alle sponsoren! Ook willen wij allen bedanken die steunkaarten hebben gekocht zonder hen was deze mooie wielerdag niet mogelijk geweest! 

De uitslag van de verloting is op onze facebookpagina (Wielercriterium Standdaarbuiten) te vinden en op de uitslagenlijst die in de Spar Standdaarbuiten hangt.[n]