Woensdag 11 mei

Inzameling kleding en schoenen

9:00 | Bartholomeus Parochiehuis

Wij hebben nog zeer veel behoefte aan kleding en schoenen Afleveren elke werkdag, tussen 9.00 en 11.30 uur adres parochiehuis naast de R.K. kerk, Doelstraat/Markt 19 a Zevenbergen. Op dit moment alleen kleding en geen andere goederen. Opbrengst gaat naar het project het goede doel.

 

Afdelingsavond Vrouwen van Nu Zevenbergen

20:00 | Het Anker

Op woensdag 11 mei vanaf 20.00 uur een afdelingsavond met als onderwerp het boek van Reineke van Wouwe ‘De Melksalon’ (een Zeeuwse streekroman waarin oude tijden herleven). Op 20 mei bezoeken we de Floriade in Almere. We gaan er weer met de fiets op uit en we doen actief mee aan de havendagen. Plaats: Het Anker, Markt 3A, Zevenbergen. Aanvang 20.00u. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Vogelavond

20:00 | Kinderboerderij De Dierenploeg

Heb je altijd al meer willen weten over het ontstaan van vogels, het gedrag van vogels en de functie van hun snavel? Kom dan woensdag 11 mei om 20.00 uur naar kinderboerderij de Dierenploeg waar Bram Heyblom heel veel hierover kan vertellen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

 

Vrijdag 13 mei

Bijeenkomst lotgenoten

19:00 | Pluspunt Serena

Op vrijdag 13 mei houden wij weer onze bijeenkomst voor de Lotgenoten - degenen die hun partner hebben verloren. Wij herdenken hen dan onder het genot van een kop koffie of thee. Wij praten ook over wat de toekomst ons te bieden heeft en organiseren van tijd tot tijd nog andere uitjes al dan niet met een kleine financiële bijdrage. De deelname is volledig gratis en heeft een open karakter. U kunt ons vinden in Serena, t/o de Jumbo (parkeerplaats aanwezig) Zandberg in Zevenbergen

 

Cine7: King Richard

20:00 | Theater De Schuur

Voorstelling Cine7: 13 mei om 20:00 uur: King Richard. “Venus, Serena and a plan for greatness.” De dramafilm King Richard is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat iedereen zal inspireren. Volg het verhaal van Richard Williams, een volhardende vader van Venus en Serena Williams, de twee grootste atleten aller tijden die de wereld van tennis uiteindelijk voorgoed zullen veranderen. Door middel van onconventionele methodes traint hij zijn dochters en wil hij dat ze het onmogelijke bereiken en een indruk achterlaten op de wereld. Met de kracht van familie, een rotsvaste overtuiging en doorzettingsvermogen groeien Venus en Serena uit als getalenteerde topspelers binnen het tennis. Voor kaarten ga naar: www.cultuurmoerdijk.nl. De voorstelling is in Theater de Schuur in Zevenbergen.


 

13 en 14 mei

Brocante bij LesBarreaux

17:00 | Les Barreaux Brocante

Op 13 en 14 mei gaat de schuur weer open. De oude vlasschuur staat vol met Frans brocante, daarnaast zal ook ons huis en bij goed weer de tuin gestyled zijn met unieke objecten. Als je van de sfeer van een Franse brocantemarkt houdt is een bezoekje een aanrader. Struinen tussen oude spullen. Grote items als kasten en tafels, maar ook aardewerk kruiken, zink en emaille. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Neem zaterdag 14 mei ook een kijkje bij De Prullenkast, onze buren. Zij hebben mooi Engels brocante en uiteraard overheerlijke zelf gebakken taartjes! (2km verderop).
LesBarreaux Peter & Tabitha: 13 mei van 17.00 tot 21.00 uur en 14 mei van 10.00 tot 15.00 uur; Tweede Kruisweg 2 te Fijnaart; info@lesbarreaux.com.


Zaterdag 14 mei

Voorjaarsconcert Muziekvereniging Zevenbergen

20:00 | De Borgh

Muziekvereniging Zevenbergen organiseert een voorjaarsconcert op zaterdag 14 mei om 20:00 uur in theaterzaal de Vlakte in De Borgh. Voorverkoop bij de receptie van De Borgh. Naast het A-orkest o.l.v. John Curfs werken mee: Maylissa ROW, Maarten Kortlever (bekend van Omroep Brabant) & De Praotende Manne.

 

Zondag 15 mei

Feest op De Dierenploeg

13:30 | Kinderboerderij De Dierenploeg

Eindelijk kunnen we, na 2 jaar, op kinderboerderij de Dierenploeg aan de Vlimmeren 1 te Zevenbergen, weer een leuke kinder-boerderijdag organiseren van 13.30 tot 16.30 uur. Toegang gratis. Kinderen kunnen een activiteitenkaart kopen, waarop ze aan alle activiteiten kunnen deelnemen. Verdere info: www.dedierenploeg.nl

 

Brunch+ bij ‘de Ontmoeting’

11:00 | Gereformeerde kerk

Zondag 15 mei is er weer een Brunch+ bij GK ‘de Ontmoeting' in Zevenbergen. De brunch staat dit keer in het teken van ‘Ontmoeting met de Islam in Nederland'. Als gastspreker is Bizhar Hamdi uit Rotterdam uitgenodigd om te vertellen over de Islam en de betekenis van de ramadan. De brunch zal mede verzorgd worden door leden van de Koerdische gemeenschap uit Zevenbergen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Zondag 15 mei aanvang 11.00 uur in GK ‘de Ontmoeting', Stationsstraat 2 te Zevenbergen. Inloop vanaf 10.45 uur. Aanmelden uiterlijk donderdag 12 mei via brunch@deontmoeting.nu of bij R. Molenaar, tel. 06-52416216 (vanaf 19.00u). Het eerste deel van de brunch+ is online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl.

 

Uitwisselingsconcert

15:00 | Bartholomeuskerk

Op zondag 15 mei vindt er een uitwisselingsconcert plaats tussen Fanfare OKK uit Zevenbergschen Hoek en de Oudenbossche Harmonie uit Oudenbosch. Aanvang 15.00 uur in de Bartholomeuskerk, Zevenbergschen Hoek. Toegang gratis. We bieden u een gevarieerd programma aan van Glenn Miller, marsen, concourswerken en alle wat daar tussen zit. Fanfare OKK viert dit jaar haar 150-jarig jubileum. Bij gelegenheid hiervan wordt aan een speciale jubileumcompositie gewerkt welke zal worden uitgevoerd op op zaterdag 5 november.

 

Dinsdag 17 mei

Repair Café Zevenbergen

10:00 | Trefpunt Meer Moerdijk

Dinsdag 17 mei is er weer een Repair Café zitting bij Trefpunt meer Moerdijk. U bent dan weer van harte welkom met uw kapotte of niet goed werkende spulletjes. Ook voor kleine reparaties aan textiel kunt u bij ons terecht. Koffiezetapparaten dienen vooraf aangemeld te worden.