Verrassende promotie Witac 2 en 3

WILLEMSTAD - Wat weinigen voor mogelijk hadden gehouden werd werkelijkheid tijdens de promotiedegradatiewedstrijden, die het 2e en 3e team van Witac’89 moesten spelen in Roosendaal, na de reguliere voorjaarscompetitie tafeltennis.


Omdat er vaak een aanzienlijk verschil in sterkte bestaat tussen de verschillende klassen worden deze wedstrijden meestal gewonnen door het team uit de hogere klasse. Beide teams van Witac bleken in dit geval een uitzondering op de regel.

Witac 2 bereikte promotie door een knappe overwinning tegen ODT uit Roosendaal. Man of the match in dit duel was Ray van Ginneke, die al zijn enkelpartijen overtuigend in winst wist om te zetten. Verrassend sterk was ook het optreden van Martien Fransen die twee zeges boekte in het enkelspel. Kees Heijstek kon hieraan nog één overwinning toevoegen (eindstand 6-3). Door de promotie speelt dit team speelt volgend seizoen in dezelfde klasse als Witac 1.

Ook het derde team leverde een zeer opmerkelijke prestatie tegen Scaldina (voorheen uit Zierikzee, sinds kort spelend in Noorgouwe).

Door een blessure van een teamgenoot tijdens het inspelen kon dit team slechts met twee spelers aantreden. Wellicht nog meer gemotiveerd door dit verlies presteerde Klaas van Exel en Dulon Gerdes maximaal in het enkelspel. Dulon begon nog wat nerveus, maar kwam in zijn eerste partij wel tot winst in vijf games. 

De overige partijen waren een relatief eenvoudige prooi voor Dulon en Klaas, inclusief het dubbelspel. Door deze promotie speelt dit team volgend seizoen in de zesde klasse.[n]