Dinsdag 17 mei

Repair Café Zevenbergen

10:00 | Trefpunt Meer Moerdijk

Dinsdag 17 mei is er weer een Repair Café zitting bij Trefpunt meer Moerdijk. U bent dan weer van harte welkom met uw kapotte of niet goed werkende spulletjes. Ook voor kleine reparaties aan textiel kunt u bij ons terecht. Koffiezetapparaten dienen vooraf aangemeld te worden.

 

Woensdag 18 mei

Fotografie lezing door Nico van Kappel

19:30 | Theater De Schuur

Woensdagavond 18 mei verzorgt Nico van Kappel voor fotoclub Moerdijk een lezing over Natuurfotografie. De avond begint om 19.30 uur; plaats van handeling Theater De Schuur, Kerkstraat 23, Zevenbergen. Ook als u geen lid bent van de fotoclub bent u van harte welkom. Meldt u zich wel van te voren even aan via: info@fotoclub-moerdijk.nl. De toegang is gratis.

 

SfeerEvent in het Arsenaal

19:30 | Het Arsenaal

Woensdagavond 18 mei wordt in het Arsenaal aan de Benedenkade 6 in Willemstad een SfeerEvent gehouden. Organisatoren zijn Madelon en Claudia. Het SfeerEvent is een ladiesnight met kraampjes gericht op fashion, beauty, sieraden, cadeau-artikelen, stationary, kunst, sport, voeding etc. Toegangskaarten uitsluitend te bestellen via sfeereventarsenaal@gmail.com. Voor meer info kun je mailen naar: sfeereventarsenaal@gmail.com of bellen/appen naar (06) 22614156.

 

Donderdag 19 mei

KBO Middag

13:30 | De Niervaert

Donderdag 19 mei heeft KBO Klundert een bijzondere bijeenkomst. Tafeltje Dekje van Surplus komt dan naar Klundert. Normaal begint de KBO Middag altijd met een activiteit waarna de bingoballetjes en de afsluitende verloting worden gehouden. Deze middag wordt alles omgedraaid. Eerst komt het bingoapparaat op tafel, daarna de voorlichting over Tafeltje Dekje, waarna de aanwezigen mogen proeven van de maaltijd. De middag wordt traditioneel afgesloten met de verloting. De KBO Middag wordt gehouden in de Niervaert en begint om 13.30 uur. De zaal gaat om 13.00 uur open. Aanmelden voor deze middag kan niet meer.

 

Vrijdag 20 mei

Bingo

19:30 | Trefpunt Meer Moerdijk

GVM Zevenbergen organiseert op vrijdag 20 mei een bingo. Gehandicapten Vereniging Moerdijk organiseert deze bingo om uitstapjes en gezellige middagen mogelijk te maken. Om 19.30 uur in het Trefpunt Moerdijk (voorheen Kristal) kristallaan 25C Zevenbergen. In de grote zaal, deze gaat open om 19.00 uur, iedereen is van harte welkom. Heb je ook zin om lid te worden van deze gezellige vereniging, kun je, je ook op deze avond aanmelden, bij onze penningmeester Tiny Polak of een van de bestuurders.

 

Bingoavond Muziek Veredelt

20:00 | Dorpshuis 't Stedeke

Fanfare Muziek Veredelt uit Langeweg organiseert op vrijdagavond 20 mei een bingo avond. De bingo is dorpshuis ‘t Stedeke te Langeweg. Vanaf 19.30u is de zaal open en vanaf 20.00u gaan de balletjes rollen. Al jaren een terugkomende activiteit om voor de verenging een extra centje te verdienen. www.muziekveredeltlangeweg.nl

 

Zaterdag 21 mei

Bingo en Prijzenfestijn

14:00 | De Niervaert

Clean Together en CV de Narrekus organiseren op zaterdag 21 mei hun eerste eendaagse evenementen. Voor beide evenementen moet je je voor 7 mei opgegeven hebben. Bij te weinig aanmeldingen gaan de evenementen helaas niet door. Opgeven kan via email cv.de.narrekus@outlook.com Voor de kids t/m 12 jaar is er een leuke bingo. Hoofdprijs een vrijkaartje van de Efteling. De bingo molen gaat draaien rond de klok van 14.00 tot ongeveer 16.30. Voor de oudere kinderen en volwassen hebben we een leuke Williams prijzen festijn. Deze avond staan er vele prijzen op u te wachten want iedereen gaat met een prijsje naar huis. Aanvang 20.00 tot ongeveer 23.00 uur.

 

Zevenbergen waant zich in de Roaring 20’s

12:15 | De Borgh

Na twee jaar uitstellen wordt dan eindelijk De Fendert Zingt / BALK Festival Zuid weer georganiseerd in De Borgh in Zevenbergen. Zaterdag 21 mei vanaf 12.15 uur begint een volle dag zanggenot en prachtige, soms ontroerende, soms grappige en inspirerende muziek. De Fendert Zingt is geen competitie, maar vooral een ontmoetings- en netwerkdag voor koren en vocal groups uit regio Zuid en landelijk gevestigde koren. Omdat veel groepen niet lang hebben kunnen repeteren, is het grootste wedstrijdelement eruit gehaald, namelijk de jurybeoordeling. Dit jaar zijn er drie coaches die de koren voorzien van opbouwende feedback. De deelnemende groepen kunnen één nummer uit hun repertoire wijden aan het thema “The Roaring Twenties” (meer nummers mag natuurlijk ook). Dit is niet verplicht, maar wie hieraan deelneemt maakt dan wél kans op de speciale Themaprijs! Dit jaar zijn er 6 koren en maar liefst 9 vocal groups! Wil je al die mooie optredens niet missen? Kaartjes zijn nu te koop via www.defendertzingt.nl en voor meer informatie bekijk de Facebook en Instagram pagina.


 

 

Toneelvoorstelling

19:30 | De Standaert

Na twee jaar Corona is het nu eindelijk zover dat TV ‘t Coulisse weer een officiële uitvoering mag geven en dat doen ze! De jeugd brengt met ondersteuning van de senioren, het leuke toneelstuk ‘Het Geluk in het Zwammegatse bos’. In het Zwammegatse bos gebeurt van alles. Zal het de verschillende personages lukken om het geluk weer terug in het Zwammegatse bos te krijgen? Zie en beleef het mee met dit spannende, fascinerende toneelspel met dans en muziek. Datum en tijd: Zaterdag 21 mei om 19:30 uur. Locatie: ‘De Standaert’, Standdaarbuiten. Donateurs gratis toegang.

 

Jeugdtoneel Moerdijk speelt Rapunzel

19:30 | Ankerkuil

Na meer dan twee jaar niet te mogen optreden gaan we met veel plezier het toneelstuk Rapunzel spelen. Het bekende sprookje van Rapunzel, die in de toren woont, bij een oude vrouw. Een mooi verhaal voor iedereen, gespeeld door de zeer gemotiveerde kinderen, die er echt voor gaan, onder leiding van een compleet team, van regisseur, regie, kleding, licht en geluid tot grime en decor. De voorstelling wordt gehouden op zaterdag 21 mei om 19.30 uur en zondag 22 mei om 14.00 uur in De Ankerkuil in Moerdijk, Steenweg 48. Kaarten zijn te verkrijgen aan de kassa. Meer informatie: jeugdtoneelmoerdijk@gmail.com.

 

Zondag 22 mei

Miniconcert

13:30 | buurthuis Irene

Dameskoor C'est la Vie uit Klundert en het Willemstadse havenkoor Fortitudo slaan de handen ineen en geven op zondagmiddag 22 mei een gezamenlijk miniconcert in Buurthuis Irene in Willemstad. Aanvang 13:30 uur. De toegang is gratis. Zondagmiddag 22 mei opent Buurthuis Irene om 13:00 uur de deuren en staat de koffie klaar.


Rotarywandeling

10.30 uur| 's Heeren Vrunten

Nu eindelijk de première van het eerste door de rotaryclub Zevenbergen georganiseerde wandelfestijn, voor jong en oud! Inmiddels omgedoopt tot voorjaarswandeling. Op zondag 22 mei kunnen de wandelschoenen uit de mottenballen. Iedereen kan zelf kiezen welke afstand passend is: 5.5 km, 11,5 km of de kabouterwandeling voor de allerkleinsten.  Start en finish bevinden zich op landgoed ’s Heeren Vrunten in buitengebied van Etten-Leur. Vanuit de gelijknamige straat voeren de 3 tochten door prachtige natuur, langs landerijen, waterpartijen en door natuurgebied de ‘Pannenhoef’. Iedereen kan tussen 10.30 en 13.30 uur zelf de starttijd bepalen. 

De opbrengst komt geheel ten goede aan de aanleg van educatieve tuinen in West Brabant, de organisatie van een boottocht voor zelfstandig wonende eenzame ouderen en ons huizenbouw-project in een tsunami- en tyfoongebied op de Filipijnen. Kan online: via https://rotaryzevenbergen.nl/ of aan de start op 22 mei (ter plaatse alleen contante betaling mogelijk)  Info via: Rc.zevenbergen@gmail.com. Deelnamekosten is inclusief 2 consumpties (koffie/thee en koek) Foodtrucks en suikerspin aanwezig! Dus vergeet uw portemonnee niet.