Het winnende TDO 2 dames team uit Lage Zwaluwe.
Het winnende TDO 2 dames team uit Lage Zwaluwe. Foto: Jos Schalk

VOV (he) en TDO 2 (da) winnen Jan van Gils toernooi

Sport en vereniging

MOERDIJK - Op Hemelvaartsdag werd op sportpark de Klaverweide in Moerdijk het traditionele Jan van Gils georganiseerd. Voetbalvereniging TPO was gastheer van maar liefst 20 teams (4 dames en 16 heren). In 5 poules van 4 streden de teams tegen elkaar om de eerste 2 plaatsen. 

Bij de dames waren beide teams van TDO uit Lage Zwaluwe tijdens de poulewedstrijden te sterk voor de Chicka’s en Chicka’s 2.0 van TPO. De strijd om de 3e plaats ging derhalve tussen beide Chicka’s teams. Deze eindigde in een 2-0 eindstand. In de finale was TDO 2 net te sterk voor TDO1 1. Zowel in de poulewedstrijd, alsmede in de finale, werd het 1-0. Mooi om te zien was dat zowel de Zwaluwe dames alsmede de heren uit Lage Zwaluwe ‘duurzaam’ naar Moerdijk waren gekomen. 

Met zijn allen waren ze gezellig op de fiets gekomen. Dat de terugreis voor de meesten iets zwaarder was en wat langer duurde had een oorzaak. Ze hadden het er graag voor over.

Bij de heren streden de ploegen in elke poule voor de eerste 2 plaatsen. Na de spannende kruisfinales bleven er uiteindelijk nog 4 teams over. Nadat deze was gespeeld mocht VOV uit Langeweg in de finale aantreden tegen team van der Heijden (jeugd onder 18) uit Lage Zwaluwe. Het geroutineerde team uit Langeweg, met Bart van Opdorp in het doel, behaalde daarin een triomfantelijke 5-1 zege. Om plaats 3 en 4 streden team Kwarrenhoek tegen Water komt na de kater. Met maar liefst 8-1 wisten de mannen uit Lage Zwaluwe hun tegenstander te verslaan. 

Tijdens de prijsuitreiking hadden organisatoren Jan Eestermans en Michiel Verstappen lovende woorden voor de getoonde sportiviteit van de deelnemende spelers/speelsters, was er waardering voor de 6 aanwezige scheidsrechters en was er een applaus voor de meer dan 30 vrijwilligers die voor en achter de schermen actief waren om de dag te laten doen slagen. Tijdens de middag werd samen met de dochter van Jan van Gils (Demi) getoost op de geslaagde dag en de mooie herinneringen die velen nog steeds aan Jan hebben. 

Volgend jaar staat er weer een nieuwe editie van het Jan van Gils op het programma met waar mogelijk 8 dames en 16 heren teams. Zo’n 500 deelnemers en toeschouwers genoten op Hemelvaartsdag in Moerdijk van het mooie weer, de wedstrijden, DJ Frank en van de muzikale optredens. Op naar het volgende Jan van Gils toernooi op Hemelvaartsdag 2023!