Chris Hinze.
Chris Hinze. Foto: Rob Brakel

Fluitist Hinze treedt op bij Fort Sabina

Door: Tom Rietveld Algemeen

HEIJNINGEN – De legendarische fluitist Chris Hinze is gestrikt voor een optreden op Fort Sabina in Heijningen. Hinze is meer dan een fluitist, het is een wereldreiziger, een verhalenverteller en levensgenieter.

Tijdens zijn wereldreizen zoekt hij altijd naar bijzondere plekken met bijzondere mensen om daar samen muziek mee te maken. Verschillende culturen en muziekstijlen. Zo heeft hij veel rondgereisd in Europa en specifieke rondtouren gemaakt in Afrika, Tibet en India en daar theater programma’s mee samengesteld.

Zijn optreden of beter gezegd zijn performance op 4 juni 2022 bij Fort Sabina in Heijningen met de titel ‘Incredible India’ wordt een bijzondere ervaring. Chris vertelt over India en speelt dan zijn muziek met op de achtergrond een multimedia presentatie van zijn belevenissen daar, waarover hij verteld heeft.

Dit is voorlopig de laatste voorstelling en dan gaat hij eerst rustig kijken, wat hij precies wil gaan doen met de plannen, die hij nog heeft. De bezoekers van zijn voorstellingen zijn steeds laaiend enthousiast. Bezoekers, die de gebieden kennen in India krijgen na de voorstelling heimwee om weer die kant op te gaan. Dit cultureel bijzonder spannende land heeft veel mogelijkheden: het is spiritueel, prachtige stranden, Himalaya, je hebt uitgestrekte gebieden, waar je denkt dat je een paar honderd jaar terug leeft en gebieden, die zo ontzettend modern zijn, waar heel veel multi-multi miljonairs wonen vlakbij de getto’s van de meest arme mensen van de wereld. Het is een land, daar hou je van of je gaat gillend weg.

Woorden schieten tekort

Er valt veel over Chris Linze te vertellen, zijn rondreizen, zijn tijd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en zijn studiebeurs aan het Berklee College of Music in Boston. Hij maakte op de kop af 75 albums en won verschillende prijzen. Werd uitgenodigd door de Dalai Lama Tenzin Gyatso en trad op met muzieklegendes, zoals Peter Tosh en Toots Thielemans en met veel onbekende bijzondere artiesten met heel veel talent over de hele wereld.

Wie komen er op af ?

Er komt een breed publiek van 10 tot 80+ naar het theater. Ze komen omdat ze fan zijn van Chris Hinze of omdat ze fans zijn van fluitmuziek, maar ook de fans van reizen en/of India liefhebbers. Een CD met veel soorten muziek en talentvolle zangeressen en muzikanten. “De opbrengst wordt gedoneerd aan een muziekproject in Den Haag voor kansarme kinderen om die een beetje van de straat te houden. De muziekbox dat is een project waar kinderen terecht kunnen. Ze spelen met muziekprojecten en van alles en nog wat. Een belangrijk kleinschalig project aan de ene kant, maar ook weer een grootschalig project, want de organisatoren willen hetzelfde project in Amsterdam en Utrecht doen en later in meer grote steden. Muziek is voor kinderen van groot belangrijk, Muziek grijpt in in het wezen van een kind. Precies in de roos wat ik wil. Daarom hoop ik met de hand op mijn hart, dat mensen een donatie willen doen in de vorm van de aankoop van de CD Light via de site Chrishinzesales.com”, zo meldt de fluitist.