Daan Oudhof scoort viermaal in deze wedstrijd.
Daan Oudhof scoort viermaal in deze wedstrijd. Foto: Michel van der Stel

Einde van het seizoen voor de Kogelvangers

Sport en vereniging

WILLEMSTAD - Na een 2-4 overwinning bij degradant NOAD’67 heeft Kogelvangers de competitie van derde klasse B als negende beëindigd. 

Tot een kwartier voor het einde leidden de Tholenaren. Aanvoerder Frank den Engelsman zorgde voor de 1-0 voorsprong die nog voor de pauze door een raak afstandsschot van Daan Oudhof werd geneutraliseerd: 1-1. Lars Steijn leek de Fliplanders bij het afscheid van de derde klasse naar een 2-1 zege te schieten. Daar dacht Daan Oudhof anders over. Met een zuivere hattrick boog de Willemstadse routinier de stand persoonlijk om in een 2-4 zege. Assistent-trainer René Opschoor kijkt met Kogelvangers terug op een wisselvallig seizoen, waarin in de tweede competitiehelft maar liefst negentien wedstrijden werden gepropt.

Spelverdeler Mo Amin Chaali heeft toegezegd de club trouw te blijven. “Voor ons is dat goed nieuws”, verklaart Opschoor. “Hij is belangrijk voor ons’’. Met 34 punten uit 26 duels, mag Kogelvangers zich, in een matig seizoen, tot de grote groep middenmoters rekenen. De grotere concurrenten Klundert (achtste, 35 punten) en De Fendert (tiende, 31 punten) deden het niet veel beter. 

Prinsenland gaat in de nacompetitie voor indirecte promotie, net als het Zevenbergse Seolto.