Rosalie (2e van rechtsboven) en Jessy (1e van rechtsonder) wonnen meerdere medailles. Zo ook op de estafette van de 4x200m vrijeslag samen met hun teamgenoten Pien Koop en Karlijn van der Schrier. Foto: Hans Goossens

KLUNDERT - Na 2 jaar zonder regionale kampioenschappen was het afgelopen maand dan eindelijk weer zo ver. Het Brabants kampioenschap zwemmen werd gehouden in Eindhoven.

Zwemmers konden zich plaatsen door te voldoen aan limieten. De uit Klundert afkomstige Rosalie van der Bijl en Jessy van Vlimmeren hadden zich ook geplaatst. Jessy won een gouden medaille op de 100 meter vlinderslag bij de meisjes uit 2007 en 2008. Dat deed ze in een nieuw persoonlijk record van 1:14.82. Ze behaalde ook een bronzen medaille op de 50 meter vlinderslag.

Rosalie kwam met 7 individuele medailles naar huis. Ze won het goud op de 50 en 100 meter rugslag, 100 meter vrije slag en 200 meter wisselslag. Zilver won ze op de 50 meter vrije slag en 100 meter rugslag. Op de 200 meter schoolslag pakte ze een mooie bronzen plak. Op haar 3 andere afstanden werd ze nipt 4e. Je kunt wel zeggen dat Rosalie van alle markten thuis is met medailles op zoveel verschillende afstanden! Ze heeft zich geplaatst voor het Nederlands Junioren Kampioenschap dat begin juni plaats vindt en gaat daar proberen om nog sneller te zwemmen. De dames zwommen beide ook nog een aantal estafettes en eindigden ook daar op het podium.