Jeugd vist onder begeleiding bij het Rondeel.
Jeugd vist onder begeleiding bij het Rondeel. Foto: J.J. Schoep

Alle jeugdleden van KHSV ‘t Wachtertje vangen vis

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - KHSV ’t Wachtertje, alle jeugdleden vangen vis aan het Rondeel en zoutvissers vissen zaterdag hun tweede avondwedstrijd.

De jeugd van KHSV t wachtertje viste vrijdag 10 juni aan een voor hen nieuw viswater ‘het Rondeel’. Normaal een water wat enorm vol gegroeid is met diverse waterplanten. De werkploeg van de vereniging was een dag van te voren bezig geweest met het schoonharken van de waterpartij en het maaien van de oever. Het waterschap kwam de vereniging nog tegemoet door er vrijdagochtend nog even te maaien met de maaiboot. Alles was er aan gedaan om een mooie visavond met de junioren te beleven. Uiteindelijk werd het dat ook. Nadat er om 18.30u was geloot kon men beginnen met opbouwen van de stekken waarna om 19.00u het startsignaal klonk. Al gauw werden de eerste visjes gevangen. Uiteindelijk kon de weegploeg na het eindsignaal van 20.30u gaan wegen en tellen. Er werden in totaal 52 visjes gevangen. Nieuwkomer in de competitie Jayro de Mooij wist uiteindelijk de meeste vissen te vangen met 80 gram en 14 vissen was hij de dagwinnaar. Niek Schreuders en Ard van Sprang volgde hem op de voet met ook 80 gram maar beide met 9 visjes. Iedere deelnemer wist uiteindelijk vis te vangen en iedereen was tevreden over dit viswater. 

1 Juli vist de jeugd wederom aan dit water. Informatie of inschrijven van jeugd vanaf 8 tot 18 jaar kan via info@wachtertje.nl t.a.v. afdeling Jeugd.

Afdeling zout

De afdeling zout heeft haar 2e wedstrijd gevist op de Oosterschelde, het was een avondwedstrijd wat toch altijd weer anders is. Men is met 13 personen vertrokken vanuit Colijnsplaat naar de visgronden op de Oosterschelde. De eerste stek leverden bij een aantal wat kleine steenbolken een wijting en een paar scharretjes op. Niet waar men op gehoopt had. Nadat men had gegeten is de schipper verkast naar een andere stek. Daar kwamen gelijk 2 mooie scharren boven maar verder weinig vis. Dat is ook eigenlijk wel de periode van het jaar. Toen het wat schemerig begon te worden kwamen de eerste tongen aan boord van deze soort zijn er nog 8 stuks gevangen. Qua vangsten was het niet best maar de gezelligheid aan boord was prima! 

De winnaar van deze wedstrijd is Ronald Koevoets geworden met 570 gram, 2e was Peter clerx met 370 gram en 3e was Leo Looij met 350 gram.

Heeft u vragen, wilt u informatie of inschrijven richt u dat tot info@wachtertje.nl t.a.v. afdeling Zout.