50 jarig jubileum St. Jeugdraad de Kanniebouwers

ZEVENBERGEN - Zondag 3 juli viert stichting Jeugdraad de Kanniebouwers zijn 50-jarig jubileumfeest. Wij vieren ons jubileumfeest bij Verhoeven vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur.


Oud leden, oud-bestuursleden en iedereen die de Jeugdraad een warm hart toedraagt, is van harte welkom om het jubileum met ons mee te vieren.
Je kunt je aanmelden via jeugdraaddekanniebouwers@gmail.com.


Ontstaan st.Jeugdraad

Stichting Jeugdraad de Kanniebouwers is ontstaan uit een initiatief van Cees Quispel sr, Cor Verhoeven en Sjel Nuijten. Zij wilden de jeugd meer betrekken bij de carnaval. De naam Kanniebouwers is ontstaan, doordat de vereniging te klein was om zelf een wagen te bouwen. In 1972 deden ze voor het eerst mee als loopgroep. Drie jaar later ontstond de jeugdraad. 


Cees Quispel jr. was de eerste Prins in 1975


Eerste prins

Cees Quispel jr. was de eerste Prins in 1975. Pas in 1990 kregen we de eerste jeugdprinses. Tegenwoordig bestaat de Jeugdraad uit 6 bestuursleden en 27 kinderen: het Prinselijke paar, Raad van Elf, Ereraad en minirettes. 


Eigen hofkapel

We hebben ook een eigen hofkapel: de Kannieblaozers. Met de Jeugdraad willen we alle kinderen in het Zeuvebultelaand laten zien hoe het is om carnaval te vieren en je in te zetten voor het openbare carnaval.[n]