Dinsdag 28 juni

Repair Café Zevenbergen

9:00 | Trefpunt Meer Moerdijk

Dinsdag 28 juni van 9 tot 12 uur in zaal 3 bij Trefpunt meer Moerdijk zijn de vrijwilligers van het Repair Café weer aanwezig om u te helpen met uw kapotte spulletjes. De dame die er is om textiel te repareren is niet aanwezig i.v.m. vakantie. Koffiezetapparaten dienen vooraf aangemeld te worden.


 

Inzameling kleding en schoenen

9:00 | Bartholomeus Parochiehuis

De Bartholomeus parochie heeft nog zeer veel behoefte aan kleding en schoenen.Afleveren elke werkdag, tussen 9.00 en 11.30 uur adres parochiehuis naast de R.K. kerk, Doelstraat/Markt 19 a Zevenbergen. Op dit moment alleen kleding en geen andere goederen. Opbrengst gaat naar het project het goede doel.

 

Woensdag 29 juni

Expositie Tine van der Zee

10:00 | Lijstenmakerij / galerie P5

Bij Lijstenmakerij / galerie P5 in Fijnaart is de expositie te bekijken van de Fijnaartse kunstenaar Tine van der Zee.Tine is keramist, maar houdt daarnaast ook van schilderen, met name portretten. Deze expositie bestaat dan ook voornamelijk uit schilderijen, op doek en papier, van portretten. Portretten en hun ‘kleur’. Mensen hebben ieder hun ‘kleur’ in dit leven. Kleur is wie zij letterlijk en figuurlijk zijn. De portretten van Tine zijn divers. Een lijn is niet te ontdekken en dat is precies zoals het is. Je hoeft niets te vangen, alleen iemands ‘kleur’. En dat maakt dat de portretten stuk voor stuk iets oproepen. Deze kleurrijke expositie laat hiermee tevens ook een mooi overzicht zien van Tine haar eigen ‘kleur’. De expositie is te bezoeken tot en met 8 juli van woensdag t/m zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur. Adres: Noordlangeweg 12, Fijnaart.

Donderdag 30 juni

Seniorenreis KBO Zevenbergschen Hoek

13:15 | 

Nu het eindelijk weer kan, organiseert de KBO afd. Zevenbergschen Hoek op 30 juni a.s. weer een uitstapje per bus. Dit keer gaan we naar Hilvarenbeek voor een bezoek aan het museum “De Dorpsdokter”. Tijdens het bezoek aan het museum worden we verwelkomt met koffie/thee en vlaai en tijdens de bezichtiging van het museum is er een leuke voordracht met de naam “Help de dokter vertelt”. Na het bezoek aan Hilvarenbeek gaan we richting huis met onderweg een stop voor een heerlijk diner. Deze excursie wordt aangeboden voor de prijs van 45 euro. Het vertrek is om 13.15 uur bij de kerk en we verwachten rond 20.15 uur weer op Den Hoek terug te zijn. Opgeven kunt u zich d.m.v. het opgavestrookje in het DorpsNieuws.

 

Vrijdag 1 juli

Borrel afscheid Bert Tielen trainer AV Groene Ster

20:00 | Kantine AV Groene Ster

Zoals we Bert ook kennen bestaat de beste training uit minimaal 3 pogingen. De eerste 2 zijn gestrand in verband met de Corona-beperkingen dus met deze 3de poging moet wel goedkomen! Na een indrukwekkende loopbaan van 52 jaar (!) heeft Bert afscheid genomen als trainer bij A.V. Groene Ster. Bert, die aan de wieg stond van onze vereniging, heeft een groot deel van de atleten en lopers van A.V. Groene Ster onder zijn hoede gehad en toegewijd en fanatiek sportief “opgevoed”. Naast trainer heeft hij ook andere functies bekleed zoals cursusleider en hoofdtrainer. Dit tijdperk willen we met een gezellige borrel afsluiten. Leden en oud-leden die van Bert training hebben gehad, (oud-) trainers, (oud) bestuursleden en anderen die vanuit de organisatie met Bert hebben samengewerkt zijn van harte uitgenodigd. De borrel vindt plaats op vrijdagavond 1 juli en start om 20:00 uur in de kantine van AV Groene Ster. Om inzicht te houden op het aantal aanwezigen willen we je vragen om je uiterlijk 26 juni in te schrijven via de site van AV Groene Ster.


 

Zaterdag 2 juli

Seniorenraad busreis

7:45 | 

Stichting Seniorenraad Zevenbergen organiseert op zaterdag 2 juli a.s. een busreis naar het Westland, Hoek van Holland, Delft en Terheijden. De prijs is inclusief koffie/thee met gebak, lunchbuffet en diner. Aanmelden kan via de website www.seniorenraadzvb.nl., mailen naar evenementen@seniorenraadzvb.nl of bellen naar 0168-324115 Graag tot ziens op 2 juli a.s.

Stadswandeling Klundert

13:00

Ga zaterdag 2 juli aan de wandel met de Klundertse stadsgidsen. Tijdens deze wandeling maakt u op een ontspannen en gezellige manier kennis met het mooie Klundert en zijn interessante geschiedenis. De wandeling start om 13.00 uur bij “De Stad Klundert” (Molenstraat 33) en duurt ca 1,5 uur. De groepen bestaan uit maximaal 10 personen. Rolstoelen of kinderwagens (na overleg) geen probleem Wie mee wil wandelen kan zich voor 12.00 uur die dag opgeven bij coördinator Niek Tolenaars (06-33992793). De kosten bedragen € 4,- per persoon, contant bij de gids te voldoen.


 

Zondag 3 juli

Kinderboerderijdag

13:30 | Kinderboerderij De Dierenploeg

Op zondag 3 juli wordt op Kinderboerderij de Dierenploeg, alsnog de Kinderboerderij Dag gehouden. Deze zou eerst op 15 mei plaats vinden, maar dat kon door omstandigheden niet doorgaan. Tijd: 13.30 uur tot 16.30 uur. Kinderboerderij de Dierenploeg is gevestigd aan de Vlimmeren 1 te Zevenbergen. Parkeren kunt u bij het evenementen terrein aan de Kristallaan, of langs de Galgenweg. De toegang is gratis en de kinderen kunnen een activiteitenkaart kopen voor € 5,00 waarop ze aan alle activiteiten kunnen deelnemen, inclusief een portie poffertjes, een lekker ijsje en een beker limonade. De draaimolen zal dit keer helaas ontbreken, omdat deze op deze dag verhinderd is. Ook het schapen scheren vervalt. Dit is al gebeurd. Maar er zijn nog volop andere leuke activiteiten te doen, zoals: zaadbommen maken, armbandjes vilten van schapenwol, boomklimmen, varkensrace, boerengolf, eierrace, eendjes vissen, En er is een groot springkussen en er kunnen ritjes met de huifkar gemaakt worden. De kinderen met een activiteitenkaart krijgen ook een portie poffertjes, een ijsje en limonade en/of fruitwater. Dit betekent dus voor € 5,00 een complete middag vol spelplezier. Wij hopen weer veel kinderen, met ouders, oma’s en opa’s, op de kinderboerderij te mogen verwelkomen. Verdere info: www.dedierenploeg.nl en op onze Facebook-pagina.

 

Woensdag 6 juli

Multimediale expositie Fort Sabina

Fort producties ontwikkelt nieuwe attractie op Fort Sabina. Voor het Mauritshuis in Willemstad ontwikkelde Fort producties al een zogenaamde ‘Canonkamer’. Een geheime ruimte waar je door een druk op de knop de kamer tot leven brengt. Momenteel legt het bedrijf van Joost van Rijckevorsel de laatste hand aan een nieuwe beleving in de stelling van Willemstad. Wederom met projecties, maar toch weer even anders. Op drie muren wordt geprojecteerd en de ruimte doet vermoeden dat je eigenlijk hier niet mag zijn.Als bezoeker betreedt je in het poortgebouw namelijk de ruimte van een soldaat die per ongeluk een computersysteem niet heeft afgesloten. Door het systeem te activeren wordt je meegenomen op avontuur door de geschiedenis van Fort Sabina.In juli dit jaar zal de multimediale expositie toegankelijk zijn voor publiek. Info: www.fortproducties.nl