Gasten op de boot.
Gasten op de boot. Foto: J. Wouters

Een gezellige zonnige Zonnebloem boottocht

MOERDIJK - Na vele lokale activiteiten welke de afgelopen jaren door de corona soms werden afgelast, was er donderdag 23 juni een gezamenlijke activiteit van de Zonnebloem afdeling ‘de Vijfhoek’.


Maar je kunt het eigenlijk geen activiteit noemen want we zaten de hele middag! (te genieten op de boot). Om 12 uur vertrok de ‘Merijntje Gijzen’ vanuit Oudenbosch, maar iedereen was al ruim op tijd aanwezig. Helaas moest het bestuur vele mensen teleurstellen omdat  de boot zo vol was. Maar er stapten 40 gasten aan boord, vergezeld  van een aantal  vrijwilligers en een wijkverpleegkundige. We begonnen de bootreis met een goed gevuld soepje en een uitgebreide lunch. De tocht ging langs de ons o zo bekende plaatsen als Standdaarbuiten, Stampersgat en Dinteloord, maar nu zie je alles eens vanaf de waterkant. En de hele omgeving was in het zonnetje gezet want het was de warmste en zonnigste dag van de  week. Binnen zaten we goed en ze kwamen regelmatig langs om wat water bij te schenken. Sommigen namen een lekker glaasje wijn of een Kloosterbiertje, het werd een heel erg gezellig uitstapje!

Peter was ook  aan boord gestapt en speelde op zijn accordeon gezellige mee-deiners; op het Volkerak begon de boot toch wel wat meer te schommelen. De kapitein vertelde dat dat niet door de accordeonist kwam, maar door de golfslag van de grotere boten.

Na een rondje op het Volkerak ging de boot weer langs de jachthaven van Dintelsas terug de Mark op. Regelmatig kregen we van de kapitein uitleg en informatie over wat er te zien was maar hij had de microfoon echt wel nodig want het viel niet mee om boven de gezellig met elkaar kletsende groepjes uit te komen. Het leek wel of ze elkaar jaren niet gezien hadden.

Alsof het feest niet op kon, werd er koffie met appelgebak geserveerd. Het ging allemaal op. Daarna kwam het personeel nog met de pet rond. Iedereen kreeg een kapiteinspet op, recht of scheef: het was komisch om te zien!

Vals of in de maat, dat maakte niet uit; iedereen zong het grote klutslied mee. En voor we het wisten waren we om 4 uur weer veilig in het haventje van Oudenbosch. Het leek wel of de  boot de hele tocht de wind mee had, zo snel ging de middag voorbij.

Een gezellige ‘activiteit’ van de Zonnebloem waar we nog lang van na kunnen genieten.[n]