finalisten ONKP 2022
finalisten ONKP 2022 Foto: ONK Poker

4 Moerdijkers naar finale ONK Poker

MOERDIJK - Het 7e seizoen van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP) startte in september 2021.


Door de COVID-19 situatie zou het een hybride seizoen worden; een seizoen met zowel online (191) als live (51) voorrondes; het beoogde totaal aantal te organiseren toernooien van 300 is hiermee niet gehaald. Zo'n 10 Moerdijkers hebben tijdens deze voorrondes meegespeeld en daarvan zijn er 4 geplaatst voor de finale. De finale vindt plaats op 9 en 10 juli in Nijkerk. De speler die zich als eerste naar de finale wist te kaarten is Michel Jacobs. 


Hij verzamelde een voldoende aantal wildcards, kwartfinale- en  halve finale tickets om deze in te wisselen voor een finaleticket. De koek was nog niet op want eind maart wist Michel het online kampioenschap van Scheemda te winnen. Dit leverde hem opnieuw een finaleplaats op en bovendien een fraaie bokaal. Overigens, in tegenstelling tot een andere pokercompetitie, levert het winnen van extra finaletickets geen extra voordeel op voor de speler.


Martin van Meel plaatste zich als tweede. Hij wist de live voorronde van Ossendrecht (maart) op zijn naam te schrijven. Hij rekende daar in de heads-up af met 'Rebuyer teamgenoot' Rober van Oers. Martin zal graag zijn kunststukje van 2019 willen herhalen en zich ook in 2022 Pokerkampioen van Nederland willen kronen.


Vanessa den Hollander plaatste zich als 3e speler. Zij heeft gedurende het seizoen meegespeeld met 2 live voorrondes en bij de 2e voorronde was het raak. In Sint-Annaland (22 mei) kwamen 36 spelers aan de start van het toernooi. Vanessa wist de laatste twee te bereiken en na een korte heads-up mocht Vanessa met de bokaal en het behaalde finaleticket op de foto.


De 4e speler die zich wist te plaatsen is Edwin Veenendaal. Edwin heeft zowel live als online gespeeld en wist daar de nodige tickets in de wacht te slepen. De waarde van die tickets was echter niet genoeg voor een directe plaatsing. Hiermee was Edwin aangewezen op het spelen van halve finales. Met zijn laatste mogelijkheid in Lopik ging het hem goed af. Van de 91 spelers wist hij een plek bij de eerste 10 te halen en op die manier een finaleticket in de wacht te slepen.

Het aantal Moerdijkse finalisten is dit jaar aanzienlijk minder in vergelijking met andere jaren. Navraag bij enkele 'regulars' leverde op dat zij niet of nauwelijks met dit seizoen ONKP hebben meegespeeld als gevolg van keuzes en beslissingen van de organisatie waar zij niet achter konden staan.


De finale die begint op zaterdag 9 juli, kent twee startmomenten; één om 13:00 uur en één om 20:30 uur. Spelers plaatsen zich voor dag twee (die zondag om 13:00 uur begint) door na het laatste level (14) van de eerste startdag nog punten over te hebben. Deze punten nemen zij mee naar zondag en spelen dan tot de winnaar bekend is. De finale wordt live op internet uitgezonden met professioneel commentaar. 


Meer informatie is te lezen op
www.onkpoker.nl/[n]