Afbeelding
Foto: basisschool de Singel

Na 23 jaar een feestelijk afscheid voor juf Josephine

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

WILLEMSTAD – Na 23 jaar neemt juf Josephine Boelhouwers afscheid van basisschool de Singel in Willemstad. Na een dag vol feestelijkheden is het tijd om dit hoofdstuk te sluiten en met pensioen te gaan.

 

DOOR YVONNE VERMEULEN

Dinsdagochtend werd Josephine thuis opgehaald, dat was haar wel vertelt. “Maar ik had geen idee hoe opgehaald zou worden. Ik dacht aan een boerenkar of misschien de cabrio van de directeur. Maar ze hadden een hele andere cabrio geregeld!”, vertelt Josephine lachend.

“De kinderen hebben de hele ochtend muziekdag met rap, percussie en dans verdeeld over 3 lokalen. Ik mocht die lokalen langs en kreeg een picknickmand om te vullen. Van de ene klas kreeg ik een schort, de ander een kleed maar ook borden en bestek. Dat hebben de kinderen allemaal zelf beschilderd.” 

In de middag konden de kinderen hun in de ochtend geleerde muzikale vaardigheden in de praktijk brengen. “Op het podium dat we voor de musical al hadden opgebouwd en daar gaven alle kinderen een optreden. Maar natuurlijk wel met mijn afscheid er in verwerkt.”

In september 1999 begon Josephine met lesgeven aan groep 4 van de Singel. Na twee jaar kon de als kleuterleidster opgeleide leerkracht terecht bij de kleuters. “Daar was ik wel blij mee want ik heb ook een tijdje groep 7 gehad, maar met grotere kinderen ga ik teveel in discussie,” lacht Josephine. Vanaf nu staan er geen kleuters meer aan de broekspijpen van Josephine. “Ik ga alles op een laag pitje zetten. En dit najaar ga ik op mijn kleindochter passen, die is nu vier weken oud. Verder heb ik wel zin om naar musea te gaan of andere leuke tripjes te plannen.“ [n]