Kitty Heck tijdens de receptie.
Kitty Heck tijdens de receptie. Foto: Sanne Vermeulen

Kitty Heck neemt afscheid van bassischool Aventurijn

Algemeen

STANDDAARBUITEN - De laatste maand van het schooljaar voelt in het onderwijs altijd extra bijzonder! We werken toe naar een afsluiting, een periode van rust en vakantie, om daarna weer fris een nieuw schooljaar op te starten. 

Voor Kitty Heck voelt de afsluiting van dit schooljaar extra bijzonder en ook wel dubbel. Na een mooie onderwijscarrière sluit ze haar loopbaan af! Kitty heeft als leerkracht en later als intern begeleider veel betekend voor Aventurijn en Standdaarbuiten. Als intern begeleider was ze verantwoordelijk voor de leerlingenzorg. Kitty zag generaties kinderen opgroeien. Kitty werd geroemd om haar energie, passie, opmerkzaamheid en tomeloze inzet voor de kinderen.
Kitty is vrijdag 15 juli in het zonnetje gezet op school. Deze feestdag stond helemaal in het teken van onderwijs van vroeger. ‘s Morgens werd Kitty met paard en wagen opgehaald. Op school aangekomen werd Kitty Heckplein onthuld. Alle groepen hebben een feestelijk optreden gedaan, daarna was er tijd voor gastlessen over het onderwijs van vroeger. Het onderwijsmuseum nam kinderen mee in hoe het er vroeger op school aantoe ging. In de school was ook een schoolklas anno 1900 ingericht. ‘s Middags trok de hele school het dorp in voor een leuke vossenjacht. Verspreid in het dorp stonden verschillende vossen, veelal oud collega’s van Kitty. Na schooltijd was er een receptie waarbij het voltallige netwerk van Kitty aansloot. Kitty zal de komende jaren nog actief aan school verbonden blijven, maar dan als trotse oma! We bedanken Kitty Heck nogmaals voor al haar inzet voor Aventurijn en het dorp.[n]