Kampioen Recreanten Meike Mulders.
Kampioen Recreanten Meike Mulders. Foto: mevr. Mulder

Maud Zentveld en Meike Mulders clubkampioen AZTV

ZEVENBERGEN - Op zaterdag 16 juli heeft AZTV haar jaarlijkse clubwedstrijden gehouden. Zo’n 100 deelnemers in de leeftijd van 5 tot 20 jaar deden mee in diverse categorieën. 


Omstreeks 09.45 uur verschenen de eerste, soms zenuwachtige, kinderen in gymzaal de Droge Mark. Onder grote belangstelling van ouders, opa’s, oma’s en andere bekenden hebben alle kinderen hun beste beentje voor gezet. Terwijl het buiten warm en zonnig was, probeerden de turn(st)ers binnen hun hoofd koel te houden en een zo mooi mogelijke turnoefening te laten zien.


Herinneringsmedaille

Na elke wedstrijdronde werden er medailles uitgereikt aan de winnaars, maar omdat meedoen belangrijker is dan winnen kregen alle overige deelnemers een herinneringsmedaille. 


Selectiemeiden

Er waren 5 wedstrijdrondes nodig om alle deelnemers aan bod te laten komen. In de laatste wedstrijdronde waren onder andere de grote selectiemeiden aan de beurt. Deze groep was behoorlijk gespannen. Bij het misgaan van een turnoefening vloeide hier en daar een traan maar gelukkig overheerste de grote glimlach bij het succesvol afronden van een oefening. 


Sterkste turnster

Aan het einde van de dag bleek onder de recreanten Meike Mulders de sterkste turnster, bij de selectie was dat Maud Zentveld, beide werden beloond met een mooie beker.[n]