Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Vivian van Kuijk, de moeder van de tweeling is nu al voor het zesde jaar vrijwilliger bij het zwembad. Sebastiaan en Alexander Dullens slapen straks samen in een tent. Ze kijken nu al uit naar het onderdeel reddend zwemmen en natuurlijk naar het kampvuur."


Telkens moet er een beroep gedaan worden op ouders van de kinderen, die graag naar het zwembad komen. “Nu zijn ze 11 jaar en straks in september 12 jaar en dan gaan ze naar de middelbare en dan stop ik met mijn vrijwilligerswerk en neemt Daniëlle Nolen mijn taak over,” vertelt Van Kuijk. 

Jerry van Ulden: “Iedere ochtend weer of geen weer komt hier een vaste groep ‘de vroege vogels’ van zo’n 50 mensen die baantjes komen trekken en koffie komen drinken.”

Aanvullende inkomsten komen deels uit de kaartverkoop en de abonnementen en een beetje uit de verkoop van producten. We hebben geen horeca, wel een winkeltje, voor een ijsje of wat drinken. Alles inkomsten gaan terug naar het zwembad, als we de uitdaging niet hadden aangenomen was het zwembad zeker verdwenen. Het is ideaal voor kinderen om hier te kunnen zwemmen. Je stuurt een kind niet zo makkelijk op de fiets door de polder om 6 km verderop te kunnen zwemmen. Iedereen kent hier iedereen, de badjuffrouw, de sociale betrokkenheid en controle is hoog.” [n]