Afbeelding
Foto:

Wielerweekend blikt terug op geslaagd evenement

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZEVENBERGEN - Zevenbergen genoot 6 en 7 augustus van het teruggekeerde Wielerweekend Moerdijk. Het weer was perfect. En wielerfans verzamelden op de Markt en in de Molenstraat om een glimp op te vangen van de deelnemende wielrenners. 

Zaterdag waren er nog geen profs te vinden in Zevenbergen. Bijna honderd toerrijders vertrokken voor een toch door de regio. “De seniorenrit zat vol,” vertelt voorzitter van Wielerronde Moerdijk Joeri Kamp. “De routes zijn heel positief ontvangen maar het was toch logistiek even spannend om al die deelnemers met het pontje over te krijgen in de Biesbosch.” 

Zaterdagmiddag deden voor het eerst ook jonge kinderen op een loopfiets mee met de Dikke Banden Race. “Dat was echt een geslaagd evenement,” vertelt Kamp. “Die kinderen hebben daar echt van genoten.” Zaterdag was ook het Open Moerdijks Kampioenschap en de prominentenrace. 

Het enige incident dit weekend gebeurde bij de Dikke Banden Race. De 12-jarige Julian Kamp, inderdaad de zoon van Joeri, nam één van de bochten te kort en bracht zijn zaterdagavond én -nacht door in het ziekenhuis. Maar zondag kon hij weer lachen: hij mocht met zijn twee armen in het gips op de foto met Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen. 

De dames vertrokken vroeg op zondag een reden 41 ronden over het 1350 meter lange parcours. Thalita de Jong ging er met de winst vandoor. Publiekstrekker Annemiek van Vleuten die dit jaar de Tour de France Femmes won, moest genoegen nemen met een tweede plaats. De Jong wist met bijna een minuut voorsprong over de finish te komen.

Zondagavond won Dylan Groenewegen het eindklassement van het driedelig omnium. Olav Kooij in zijn gele Jumbo Visma shirt kwam als eerste bij de finish tijdens de rit-in-lijn.  Maar na een tijdrit, de rit-in-lijn en een puntenrit eindigde Dylan Groenewegen op de eerste plaats. 

Waar Kamp dit weekend het meest van genoot? “Dat Annemiek van Vleuten er volle bak tegenaan ging op haar gele fiets. Dat was echt fantastisch om te zien!” [n]