Afbeelding
Foto: Archieffoto Moerdijkse Bode

Fendertse Week klaar voor jubileumjaar

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

FIJNAART - Na twee jaar stilte is het eindelijk tijd voor een goed feestje. De laatste volle week van augustus is het tijd voor de 40e editie va de Fendertse Week. Wat begon als een volle week, van zondag bij de mis tot een feest op zaterdagavond is inmiddels iets gereduceerd, maar dat mag de pret zeker niet drukken. 

We hebben eigenlijk twee jaar stilgestaan,” vertelt Jeroen van Beveren van de organisatie van de Fendertse Week. “We hebben in die jaren wel investeringen gedaan in artiesten en een tent, maar we konden toen niet doorgaan. Daarom is de kas ver leeg. Echt veel budget om feest te vieren hebben we niet, maar we doen ons best om er een onvergetelijke 40e week van te maken.” 

Wie straks wil weten hoe het allemaal begon met de Fendertse Week kan terecht in de tent. “Daar richten we een hoek in waar we een tentoonstelling maken over de historie van de week. We zijn druk bezig om foto’s en video’s te verzamelen,” vertelt van Beveren. De Fendertse week begon in de Edward Griegstraat maar is inmiddels al jaren op het evenemententerrein aan de Kadedijk. “We hebben nu een programma van woensdag tot zaterdag, het is op het moment heel lastig om definitieve beslissingen te nemen en daarom hebben we hiervoor gekozen.” 

De feestweek is niet alleen voor mensen uit Fijnaart. “Ik wil ook zeker iedereen uit de gemeente Moerdijk uitnodigen om eens hier te komen kijken. Er is genoeg te doen en we proberen echt activiteiten te bedenken voor alle leeftijden. We hebben natuurlijk een kindermiddag en een 55+-middag. Maar wat ik mooi vind om te zien: bij de bingo komen alle leeftijden samen. Je ziet kinderen meedoen maar ook ouderen, het is mooi om te zien hoe die groepen mengen,” vertelt Beveren. 

De Fendertse Week een evenement waarbij er altijd ruimte is voor vernieuwing en aanpassing. Zo is de line-danceavond een paar geleden van het programma verdwenen wegens gebrek aan deelnemers. Maar ook de hobbybeurs en ladies night zijn inmiddels van het programma verdwenen. Sinds 2019 is er een bierproeverij aan het programma toegevoegd. Van Beveren: Dat loopt als een trein, daarom doen we dat dit jaar weer.” 

Het grootste feestje dit jubileumjaar is op zaterdagavond. Dan is er een echte Q-Music Foute Party in de feesttent achter de Kadedijk. “Dat is echt een feestje voor iedereen. Ze komen hier heen met een compleet decor en bouwen het hele podium om. Wij hebben de prijs van de toegangskaartjes bewust laag gehouden, die zijn 5 euro per stuk in de voorverkoop. Ik wil iedereen oproepen om in zijn meest foute outfit te komen, dan kunnen we met z’n allen een mooi feestje bouwen.” [n]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding