Afbeelding

WorldWidevision wordt overgenomen door Able2

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZEVENBERGEN - Totaalleverancier van zorg- en revalidatiehulpmiddelen Able2 Europe B.V. uit Zevenbergen heeft Aukjor BV overgenomen, een bedrijf uit Oisterwijk dat met handelsnaam WorldWideVision gespecialiseerd is in hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. Met de overname van WorldWideVision, dat in 1996 opgericht is door Rinus Snoeren, breidt Able2 Europe B.V. het huidige portfolio uit en onderstreept het de ambitieuze groeiambities.

Able2 Europe B.V is opgericht in 2002 en is de totaalleverancier van zorghulpmiddelen en revalidatiehulpmiddelen voor jong en oud. Het bedrijf importeert innovatieve zorg- en revalidatiehulpmiddelen vanuit de gehele wereld en levert uitsluitend via de vakhandel zoals medische speciaalzaken, mediotheken, of thuiszorgwinkels. De hulpmiddelen zijn erop gericht het leven van patiënten eenvoudiger en mobieler te maken.

Ouderen leven steeds bewuster en gezonder, ze bewegen meer en letten op hun voeding. “Eén op de zes ouderen van boven de 60 geeft aan beperkingen te hebben. Maar ook jongere mensen krijgen steeds vaker aandoeningen en beperkingen. Voor iedereen, jong en oud, met of zonder beperking, heeft Able2 wat te bieden,” aldus managing director Richard van Eekelen van Able2 Europe B.V. “Met ons bedrijf vormen wij een schakel tussen de medische wetenschap, de artsen, ergotherapeuten, zorgverleners aan de ene kant, en de product ontwerpers, technici en engineers aan de andere kant. Met de overname voegen we een nieuw klantsegment toe aan ons portfolio en breiden we onze producten uit. Bovendien kunnen we door de gemene deler op veel vlakken synergievoordelen bewerkstelligen. Able2 wil de omzet van WorldWideVision binnen 3 á 5 jaar verdubbelen.”

Able2 Europe B.V. heeft eerder overnames gedaan. In 2008 werd Spinal Product Ltd. gekocht, een fabrikant van zit-, rug-, hoofd- en positioneringkussens. Isagi Ltd kwam er bij in 2017. Dit bedrijf is gespecialiseerd in antislip materiaal voor veiligheid. Het hoofdkantoor van Able2 is gevestigd in Zevenbergen. Internationaal staat het bedrijf op de kaart door een samenwerking waarbij Promedics ADL Ltd. werd omgevormd tot Able2 UK Ltd. In 2010 werd een vestiging en kantoor in Spanje geopend om de Spaanse en Portugese markt te bedienen. Able2 heeft ruim 60 medewerkers in dienst en een jaaromzet van circa 11 miljoen euro.