Afbeelding
Foto: Politie.nl

Drie personen aangehouden voor aanbieden gestolen goederen

Door: Michel Claessens Algemeen

ZEVENBERGEN - In de Lage Wipstraat in Zevenbergen hielden agenten afgelopen donderdag verdachten aan voor heling. Twee verdachten, een man en een vrouw, zijn bewoners van deze straat. De derde verdachte is een 36-jarige Bredanaar.

Een man deed enkele weken geleden aangifte bij de politie omdat er licht- en geluidsapparatuur van hem waren gestolen. Hij had zelf onderzoek gedaan en trof een advertentie aan waarin hij zijn eigen spullen herkende. Hij maakte een afspraak met de aanbieder van de goederen en alarmeerde de politie.
Agenten gingen donderdagochtend met de man mee naar Zevenbergen. Op het moment dat het slachtoffer zijn eigen spullen herkende werd de vrouw aangehouden als verdachte van heling. Later werden ook een andere bewoner van de straat en een 36-jarige Bredanaar aangehouden. Zij worden ook verdacht van heling van gestolen goederen.

Alle drie de verdachten werden ingesloten in een politiecellencomplex. Daar zijn ze verhoord. Na verhoor mochten de man en de vrouw uit Zevenbergen weer naar huis. De Bredanaar zit nog altijd vast. Hij is in verzekering gesteld. De goederen die werden aangetroffen in de woning in Zevenbergen zijn door de politie in beslag genomen.

Zelf controleren

Bij aankopen via online-verkoopsites is het altijd slim op te controleren of de spullen niet als gestolen geregistreerd staan. Dat kan op de website www.stopheling.nl. Op deze website kunnen mensen bijvoorbeeld een serienummer ingeven om te checken of de spullen die aangeboden worden als gestolen geregistreerd staat. Niet alleen het verkopen van gestolen spullen is strafbaar, ook het kopen van gestolen goederen kan strafbaar zijn. Let op als een aankoop te mooi is om waar te zijn.