De autoscooter op de Zevenbergse kermis.
De autoscooter op de Zevenbergse kermis. Foto: Henk-Jan Jonker

Nét geen jubileum Bartholomeus Kermis Zevenbergen

Algemeen

ZEVENBERGEN - Het zou dit jaar de 25e keer zijn dat de kermis terug is in het centrum van Zevenbergen. Maar door corona kon dit in 2020 niet doorgaan. Daarom vindt er volgend jaar in Zevenbergen een ‘zilveren kermis’ plaats!

Bartholomeus was één van de twaalf apostelen van Jezus. Hij wordt als martelaar vereerd en zijn naamdag is 24 augustus. In Zevenbergen is de katholieke parochie naar H. Bartholomeus vernoemd. Ruim 150 jaar geleden werd in Zevenbergen al gesproken over het Bartholomeusfeest op 24 augustus.

Het is om die reden dat de zomerkermis onlosmakelijk verbonden is aan de H. Bartholomeus. De kermis begint jaarlijks op woensdag 24 augustus of op de eerste woensdag na 24 augustus. Dit jaar begint de Bartholomeus Kermis dus op woensdag 24 augustus, de vroegst mogelijke datum. Tot en met zondag 28 augustus in het centrum van Zevenbergen. Dagelijks van 14.00 tot 24.00 uur.

Organisatie
Eerder dit jaar heeft kermisbaas Henk-Jan Jonker uit Hippolytushoef weer toestemming van de gemeente Moerdijk om de Bartholomeus Kermis de komende jaren te organiseren. Hij was ook de man die de kermis in 1998 terug bracht van het westelijk haventracé naar de Markt. Het zou dit jaar dus de 25e keer zijn dat de kermis weer terug is in het centrum, ware het niet dat het volksfeest in 2020 niet doorging. Volgend jaar dus een zilveren kermis!

Attracties
Op de kermis staan ook dit jaar weer een twintigtal traditionele zaken, zoals de autoscooter, de draaimolen, de rupsbaan en de grijpkraantjes. Het publiek moet het dit jaar wel doen zonder de kortingsbonnen. De kermisbazen hebben twee barre jaren achter de rug door corona. Dus dit jaar geen kortingsbonnen.

Horeca
De horeca biedt tijdens de kermis weer een uitgebreid muziekprogramma. In Gasterij De Engel aan de Markt vanaf woensdag vijf dagen levende muziek met als hoogtepunten op zaterdag Rinus Ponsen en Donny Ponsen en op zondag Corry Konings. In café De Bakkerij speelt vrijdag 26 augustus de lokale topband Bluesstruck en op zaterdag 3Cover.

Informatie
Kijk voor het laatste nieuws over de Bartholomeus Kermis in Zevenbergen op de Facebook-pagina Bartholomeus Kermis Zevenbergen, of verkort https://ap.lc/2bDme.